logo


Με τη συμμετοχή 37 τοπικών επιχειρήσεων ξεκινά η έκδοση της Κάρτας Δημότη, ενημερωτικό δελτίο για την οποία αποστέλλεται ήδη στους κατοίκους με τους λογαριασμούς του νερού. Ο αριθμός των ενδιαφερομένων επαγγελματιών συνεχώς αυξάνει, τονίζει στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, εκφράζοντας τη βούληση η Κάρτα να αποτελέσει το πάσο που ανοίγει τις πόρτες του Δήμου για τον κάτοικο και το δημότη.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι αποκτήσουν την Κάρτα Δημότη θα έχουν έκπτωση στα δημοτικά προγράμματα πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ., σε προϊόντα και υπηρεσίες ντόπιων επαγγελματιών, καθώς και σε υπηρεσίες υγείας.

Ο στόχος είναι διττός: Από τη μια πλευρά η εξυπηρέτηση του πολίτη, που θα βρίσκει φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες στη γειτονιά του, και από την άλλη πλευρά η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας και η τόνωση της τοπικής αγοράς.

“Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν προνομιακές τιμές ανά εμπορική επιχείρηση και θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας με σημαντικές οικονομικές μειώσεις. Η πρωτοβουλία αυτή εκτός της κοινωνικής της διάστασης, θα δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών του Δήμου μας με τις τοπικές επιχειρήσεις. Η κάρτα του δημότη αποτελεί ένα μέτρο που στοχεύει να τονώσει την τοπική αγορά, ωφελώντας τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους δημότες Διονύσου.

Δημιουργείται έτσι η συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων – με επικεφαλής το Δήμο – για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των δημοτών και της τοπικής απασχόλησης. Για την επιτυχία και διάδοση της ‘’Κάρτας Δημότη‘’, προσκαλούμε όλους τους επιχειρηματίες του Δήμου μας να στηρίξουν με ενδιαφέρον τη νέα δράση του Δήμου μας και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους”, τονίζει στο σχετικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.

Ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου αναγράφονται ανά κατηγορία όλες οι επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί με την Κάρτα Δημότη, με τις εκπτώσεις που παρέχει η καθεμιά.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της Κάρτας είναι για μεν τους δημότες η αστυνομική ταυτότητα, ενώ για τους κατοίκους, μαζί με την ταυτότητα, και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει τον τόπο διαμονής τους.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Ηλεκτρονικά στην ιστοσσελίδα του Δήμου www.dionysos.gr

Έκδοση Κάρτας: Ο Δημότης / Κάτοικος του Δήμου Διονύσου, που επιθυμεί να λάβει τη Κάρτα Δημότη, θα απευθύνεται αυτοπροσώπως στο γραφείο έκδοσης της Κάρτας, Σωκράτους 1 στον Άγιο Στέφανο και θα συμπληρώνει τη συνημμένη αίτηση – δήλωση.

Την κάρτα θα μπορούν να προμηθεύονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8004114, fax: 210 8145896

Leave a Reply

*

captcha *