logo


Σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων (σ.σ. απουσίαζαν οι Μ. Κασαπάκης του Αγ. Στεφάνου και Μ. Κόκκαλης της Ροδόπολης), τρεις Αντιδήμαρχοι- Η. Υφαντής, Στ. Μαγγίνα, Τ. Μπάσης-, δημοτικοί σύμβουλοι (Π. Τσούκας, Α. Πέππα, Π. Ταουξή, Σ. Σπηλιώτης), εκπρόσωποι φορέων Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας, και βέβαια εθελοντές από τα 5 κλιμάκια της πόλης, παρέστησαν στα εγκαίνια του νέου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που στο εξής θα στεγάζεται στη δημοτικό κατάστημα Σταμάτας, αναλαμβάνοντας κεντρικό συντονιστικό ρόλο.

egk

Η επιλογή του τόπου δεν ήταν τυχαία, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, μια που η Σταμάτα είναι η παλαιότερη Δημοτική Κοινότητα, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι άμεσα προσβάσιμη.

egkai

agia

agia1

Το νέο Γραφείο θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας και την οργανωμένη αντίδραση κατά την αντιπυρική αλλά και τη χειμερινή περίοδο, εκτίμησε στο δικό του χαιρετισμό ο εντεταλμένος σύμβουλος Π. Τσούκας που ευχήθηκε ανεμπόδιστη συνεργασία με όλους τους φορείς για μια πιο αποδοτική χρονιά με λιγότερα προβλήματα.

eg

gra1

Δυσαρεστημένος εντούτοις εμφανίζεται με την επιλογή του γραφείου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Β. Πέππας, που- όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου- δεν ρωτήθηκε καν: “Κανείς δεν ρώτησε αν συμφωνούμε- ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο.Ούτε από Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε. Ήρθε μια επιστολή Δημάρχου τον περασμένο Ιούλιο που μου ανακοίνωνε πως εδώ θα στεγασθεί η Πολιτική Προστασία”.

egkainia4

Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρσίας του Δήμου προβλέπεται αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, συνεπώς δεν απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, παραδέχθηκε εντούτοις πως δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού. Όσο για τη διοικητική- γραμματειακή υποστήριξη του Γραφείου, μάλλον θα ζητηθεί η συνδρομή της Γραμματέως της Δημοτικής Κοινότητας.

Leave a Reply

*

captcha *