logo


Στις 4 το απόγευμα για την επανέγκριση του Προϋπολογισμού και στις 4.30 με 7 θέματα στην Ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ.

Ειδικότερα για την επανέγκριση του Προϋπολογισμού, και σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου, το Παρατηρητήριο λανθασμένα εκτιμούσε σε έγγραφό του πως η τακτική ετήσια επιχορήγηση, ύψους 800.00 ευρώ, του Δήμου προς το Νομικό Πρόσωπο, δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στα έσοδα. Τούτο, όπως αποδείχθηκε μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους του Παρατηρητηρίου έρχεται σε σύγκρουση με υπουργικές αποφάσεις, έτσι ο Προϋπολογισμός ύψους 1.752.600.95 ευρώ παραμένει ως έχει.

Όσον αφορά στα επόμενα θέματα, η σύμβαση έργου αναφέρεται στην πρόσληψη παιδιάτρου για ένα χρόνο. Η ΕΣΤΙΑ είχε υποβάλει αίτημα για την πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων- παιδιάτρου, μουσικού, ψυχολόγου, χοροδιδάσκαλου, κοινωνικού λειτουργού και φυσικοθεραπευτή- το οποίο είχε μεν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, όμως στο πλαίσιο της αναστολής προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, τελικώς εγκρίθηκε μόνο μία ειδικότητα. Στην εισήγηση προτείνεται αυτή του παιδιάτρου “καθώς η παρουσία του είναι απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία των δομών των Παιδικών Σταθμών για την παρακολούθηση της υγείας των βρεφών και νηπίων, την άσκηση προληπτικής υγιεινής, την παρακολούθηση των απαραίτητων εμβολιασμών και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης η πρόσληψη Παιδιάτρου κρίνεται απαραίτητη για την ορθή τήρηση των υποχρεώσεων του ΝΠ ως προς τη σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ για το Πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, όπου υπάρχει υποχρέωση διατήρησης των καρτελών ιατρικής παρακολούθησης βρεφών και νηπίων”.

Αναλυτικά οι Ημερήσιες Διατάξεις έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Επανέγκριση προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ» οικ. έτους 2016 κατόπιν της Γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

****

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης διάθεσης πίστωσης και τεχνικών προδιαγραφών, για την προμήθεια ηλεκτρικών ειδών για τις ανάγκες όλων των Παρ/των των Παιδικών Σταθμών του ΝΠ

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για απευθείας ανάθεση της προμήθειας επίπλων κουζίνας και την τοποθέτησή τους για τον Παιδικό Σταθμό Ροδόπολης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω προμήθεια.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για απευθείας ανάθεση για τις εργασίες κατασκευής πέργκολας, φρεατίου, εργασίες υγρομόνωσης του Παραρτήματος του Βρεφονηπιακού Σταθμού Α’ Δροσιάς και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για τα παραπάνω

ΘΕΜΑ 4o: Διαγραφές εγγραφέντων νηπίων και εγγραφές νηπίων.

ΘΕΜΑ 5o: Καθορισμός ειδικότητας για την σύναψη σύμβασης μίσθωση έργου για ένα χρόνο

ΘΕΜΑ 6o: Αιτήσεις γονέων για μείωση καταβολής οικονομικής εισφοράς.

ΘΕΜΑ 7o: Πρακτική άσκηση σπουδάστριας του ΙΙΕΚ-ΚΟΡΕΛΚΟ

Leave a Reply

*

captcha *