logo


Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ θα συνεδριάσει με 6 θέματα στην Ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο. Κεντρικό ανάμεσά τους το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το Τεχνικό Πρόγραμμα για το προσεχές έτος ανέρχεται συνολικά στα 39 εκατομμύρια ευρώ περίπου, χωρίζεται στα Συνεχιζόμενα- Οφειλόμενα και στα Νέα έργα και μελέτες, και εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία που έλαβε υπόψη:

1. Τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου από ίδιους πόρους και από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

2. Τα αιτήματα των δημοτικών κοινοτήτων – συλλόγων – φορέων

3. Τις πραγματικές ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων, μετά από αξιολόγηση και ιεράρχηση

4. Τη δυνατότητα ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα στο 2016 ορισμένων χρηματοδοτούμενων έργων

και για το 2016 περιλαμβάνει:

* Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης

* Βελτιώσεις πεζοδρομίων

* Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – επισκευές)

* Αντιπλημμυρικά έργα

* Επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού

* Βελτίωση – ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών μονάδων

* Έργα αναπλάσεων

* Κατασκευή παιδικών χαρών

* Έργα για τη συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων

* Χρηματοδότηση για σύνταξη διαφόρων μελετών

* Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών

Τα νέα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης καθώς και τα νέα κατασκευαστικά κατέχουν τη μερίδα του λέοντος από πλευράς χρηματοδότησης, με το συνολικό ποσόν να αγγίζει τα 19-20 εκατομ. ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ πως για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος ζητήθηκαν οι προτάσεις από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες, που με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στους συλλογικούς φορείς τής κάθε περιοχής, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ανταπόκριση κατά περίπτωση. Επιπλέον, στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν ενσωματωθεί και οι προτάσεις των Αντιδημάρχων, όπως κατετέθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Ημερήσια Διάταξη αναλυτικά έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα της ∆ημ. Ενότητας Κρυονερίου του ∆ήμου ∆ιονύσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: Άδεια τοποθέτησης 5 λάβαρων για δημοσιοποίηση εκδήλωσης του Γυμνασίου – Λυκείου “ΩΘΗΣΗ” με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού “ΕΛΠΙ∆Α Σύλλογος των

Φίλων Παιδιών με Καρκίνο”. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Αναγκαιότητας συνδιοργάνωσης και συμμετοχής του ∆ήμου ∆ιονύσου στην εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2015–2016 με τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ‘’ECOCITY’’ ”. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: Εισήγηση για την προμήθεια υπηρεσιών έκδοσης/ εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 5ο: Συζήτηση επί αιτημάτων εργαζομένων Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα 2/2015.( Αρ.Πρωτ. 31962/13-11-15).

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Leave a Reply

*

captcha *