logo


Μπορεί να μην ολοκληρώθηκε σε μερικά λεπτά, όμως και η σημερινή (Τρίτη 17 Νοεμβρίου) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, παρόλο που ένα από τα θέματα προς συζήτηση, το σοβαρότερο όλων, ήταν η κατάρτιση του σχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2016.

Απόντες άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας- και αυτοί με δικαίωμα ψήφου (Ενωτική Πρωτοβουλία και Νέα Πνοή για το Διόνυσο) αλλά και οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ανατροπής και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που συνήθως παρακολουθούν τις συνεδριάσεις ως παρατηρητές και με δικαίωμα τοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται εδώ, επιπλέον, πως την παραίτησή της από την Οικονομική Επιτροπή υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες η τακτική εκπρόσωπος από τη Νέα Πνοή Κ. Αυγέρη, διαμαρτυρόμενη για τις πρωινές- και απαγορευτικές για τα εργαζόμενα μέλη- συνεδριάσεις της Επιτροπής, όχι όμως και ο αναπληρωματικός της Π. Μπιτάκος, θέμα που κατά πληροφορίες θα συζητηθεί στα όργανα της εν λόγω παράταξης.

Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία της Οδού Διονύσου με τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλη, ο τελευταίος δήλωσε πως η απουσία της μείζονος μειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση ενέχει διαμαρτυρία για δυο λόγους: Και για τις προηγούμενες δύο έκτακτες και κατεπείγουσες συνεδριάσεις της Επιτροπής “που τείνουν να γίνουν συνήθεια” αλλά και για τον ορισμό συνεδρίασης- και μάλιστα διπλής, και της Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου- ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου: “Δεν προσήλθαμε το πρωί, δεν θα πηγαίναμε και το βράδυ στο Συμβούλιο, αν γινόταν τελικά”, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης.

Το αποτέλεσμα βέβαια της σημερινής απουσίας των μειοψηφιών ήταν να εγκριθεί το σχέδιο του Προϋπολογισμού αμέσως και ομόφωνα από τους παριστάμενους πέντε συμβούλους της Διοίκησης- όταν το ζητούμενο, σύμφωνα και με τον τίτλο του θέματος, είναι η κατάρτισή του. Δηλαδή οι επισημάνσεις, η παροχή διευκρινίσεων, η ανταλλαγή απόψεων, η ανίχνευση των προθέσεων και της βούλησης της Δημοτικής Αρχής και, ενδεχομένως, κάποιες διορθώσεις, στην κατεύθυνση ολοκληρωμένου πονήματος.

Όταν το κορυφαίο θέμα του Δήμου θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα σε ξεχωριστή συνεδρίαση, τυπικά θα έχει περάσει από όλα τα στάδια συζήτησης και έγκρισης. Ουσιαστικά όμως, εκεί και μόνον εκεί, μία και μόνη φορά, θα συζητηθεί από όλες τις πλευρές- που μαζί με τους συνήθεις χαρακτηρισμούς περί αντιαναπτυξιακού, μη ρεαλιστικού, μη εφαρμόσιμου κ.λπ. Προϋπολογισμού θα κατηγορήσουν ακόμη μια φορά τη Διοίκηση του Δήμου για αυθαιρεσία, αυταρχισμό και απροθυμία για ευρύτερη συναίνεση.

Leave a Reply

*

captcha *