logo


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Το Τατόι σε κρίσιμο σταυροδρόμι», την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πατησίων 42, Ιστορικό Κτίριο Πρυτανείας).

Στην Ημερίδα, που περιλαμβάνει τρεις ενότητες (Η σημερινή κατάσταση, Η προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού, Σύγχρονες μελέτες) θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Εταιρείας και του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοϊου, ερευνητές, οικονομολόγοι, ιστορικοί, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δασολόγοι και καθηγητές του Πολυτεχνείου. Απούσα, όσον αφορά στους επίσημους ομιλητές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, παρόλο που όπως είναι γνωστό το Κτήμα, εκτείνεται στα όρια δύο Δήμων- Διονύσου και Αχαρνών- οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό εμπλέκονται ενεργά στην προστασία του.

Επιπλέον, απ’ όσο γνωρίζουμε, καμία ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σχετικά με τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί αξιοποίησης του Κτήματος, η οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Στην εν λόγω διαβούλευση, υπενθυμίζεται, ο Δήμος Διονύσου είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση με την οποία θεωρούσε επιβεβλημένη και αυτονόητη τη συμμετοχή του στο φορέα διαχείρισης του Κτήματος Τατοΐου. Eξέφραζε παράλληλα τη βούληση και τη δυνατότητα να είναι εταίρος και επενδυτής στην προσπάθεια για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις- επενδύσεις, τις οποίες και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει, όπως είχε τονισθεί και στη σχετική Ημερίδα στο Κρυονέρι στις 4 Ιουνίου.

Leave a Reply

*

captcha *