logo


Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων διάσωσης, υπηρεσιακών παραγόντων ΔΕΚΟ καθώς της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης :

1.     Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση της αντιπυρικής περιόδου 2015.

2.      Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση του πλημμυρικού συμβάντος της 22ης Οκτωβρίου 2015.

3.     Καταγράφηκαν ελλείψεις αλλά και προτάσεις (εξοπλισμός, εκπαίδευση κοινού και μαθητών, μετριασμός συνεπειών κλιματικής αλλαγής, αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή) για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονόπτωση-παγετός).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση της ετοιμότητας κάθε φορέα παρέστησαν εκπρόσωποι Δήμων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Τροχαίας, εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, του ΣΠΑΠ, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες κ.λπ.

«Σήμερα καταγράψαμε αρκετά και πολύ εξειδικευμένα. Αξιολογήσαμε τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, συζητήσαμε τις ελλείψεις, δώσαμε τα εύσημα για τις καλές προσπάθειες. Τα φαινόμενα είναι συγκεκριμένα και εξελίσσονται με ραγδαίο τρόπο. Δε μπορούμε να τα επηρεάσουμε, μπορούμε όμως να αυξήσουμε το βαθμό ετοιμότητας ενισχύοντας το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος κλείνοντας τη συνάντηση.

πηγή: myota.gr

Leave a Reply

*

captcha *