logo


Σε δηλώσεις με αφορμή την ανάρτηση της Οδού Διονύσου, που αναφερόταν στη διαφοροποίηση 3 Αντιδημάρχων στο θέμα με τις διαγραφές οφειλών από ύδρευση, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με σχόλια που εμφανίστηκαν εκ των υστέρων στο διαδίκτυο, προέβη στην εφημερίδα ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, τονίζοντας:

«Μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα, αντί να τύχουμε τουλάχιστον κάποιας θετικής κριτικής για τη στάση μας, δεχόμαστε επικρίσεις.

Αρνηθήκαμε να συνεχίσουμε την καταφανώς εξωθεσμική και παράνομη διαγραφή οφειλών που γινόταν επί χρόνια, βάζοντας μία κόκκινη γραμμή και εφαρμόζοντας τον κανονισμό της ύδρευσης που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Πιθανόν να αδικήθηκαν κάποιοι καταναλωτές, αλλά υπάρχει όλη η διάθεση από μέρους μας να τους συνδράμουμε, ώστε να δικαιωθούν μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής διαδικασίας αλλά όχι μέσα από ένα μικροπολιτικό παζάρι όπως συνηθιζόταν.

Στη στάση μας αυτή, οφείλω να πω πως βρήκαμε συμπαράσταση τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας όσο και από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Όπως έχουμε αποδείξει, από την ανάληψη των καθηκόντων μας, ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε συνεχώς να θεσμοθετούμε για όλους τους δημότες δίκαιες και αντικειμενικές διαδικασίες, που δεν θα υπόκεινται στην υποκειμενική κρίση των αιρετών».

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των διαγραφών οφειλών, τρεις Αντιδήμαρχοι αρνήθηκαν την ψήφο υποστήριξης στην εισήγηση που ο ίδιος ο κ. Ζαμάνης έφερε προς ψήφιση και που ήταν διαφορετική από αυτήν της αρμόδιας Αντιδημάρχου. Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, σε 87 περιπτώσεις οφειλετών από προηγούμενα έτη, εφαρμόσθηκε ο Κανονισμός Ύδρευσης που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο, καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλές τους με την ανώτατη προσδιοριζόμενη κλίμακα.

Leave a Reply

*

captcha *