logo


Δελτίο Τύπου με αφορμή τις δηλώσεις της Διοίκησης για τον καθαρισμό των ρεμάτων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, όπου κατηγορεί το Δήμαρχο Διονύσου για μισές αλήθειες. Το θέμα ανακινήθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία και τον επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/10), λίγες μόνο ημέρες μετά την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπιτιών στην πόλη. Στις αιτιάσεις του κ. Καλαφατέλη, αλλά και του Γ. Καανατσούλη, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης αντιπαρέθεσε τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί στον Άγ. Στέφανο, στη Σταμάτα και την Άνοιξη, καθώς και τις μικρότερες παρεμβάσεις σ’ ολόκληρο το Διόνυσο:» Όχι 25.000, αλλά 10.000 ευρώ στοίχισαν οι καθαρισμοί από τη Διοίκησή μας, όταν δυστυχώς για τη δική σας Διοίκηση υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες για το πού γίνονταν οι καθαρισμοί και ποιοι πνίγονταν. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να φορτωθούμε το προπατορικό αμάρτημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμάνης.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας την Πέμπτη 22/10/2015 ο κος Ζαμάνης έσπευσε να μας ενημερώσει, πως για πρώτη φορά έγινε καθαρισμός των ρεμάτων του Δήμου. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως το να λέει τη μισή αλήθεια μετά από ένα χρόνο στη διοίκηση είναι μια πρόοδος.
Ολόκληρη η αλήθεια βέβαια είναι πως μέχρι το 2014 τα ρέματα καθαρίζονταν με ίδια μέσα, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και όχι με απευθείας αναθέσεις για αποφράξεις και καθαρισμούς συνολικά 25 χιλιάδων ευρώ δίχως αποτέλεσμα.

Επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κο Ζαμάνη πως όταν υπάρχει για αρκετές ημέρες πριν δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να τίθεται σε επιφυλακή ο Δήμος, ταυτόχρονα να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και να ενημερώνει τους δημότες του.

Οι εκ των υστέρων ανακοινώσεις του γραφείου τύπου(;) του Δήμου του οποίου θα έπρεπε να προΐσταται ο κος Ζαμάνης, υποτιμούν την νοημοσύνη και προφανώς αγνοούν τα παράπονα των πληγέντων από την κακοκαιρία, οι οποίοι μέχρι και σήμερα, μια εβδομάδα μετά, καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει στα τηλεφωνήματά τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το αρμόδιο γραφείο που λειτουργεί στην Άνοιξη με έναν υπάλληλο!!!

Ελπίζουμε το παρόν Δελτίο Τύπου να μην αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο, στο δικαστικό αγώνα που επίσης ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει ο κος Δήμαρχος, για όσα Μ.Μ.Ε και blogs επιλέξουν να το δημοσιεύσουν. Άλλωστε σε σχέση με τα γεγονότα θεωρούμε πως έχει λογοκριθεί επαρκώς!

‘’Για να αποφύγεις την κριτική, μην κάνεις τίποτε, μη λες τίποτε, μην είσαι τίποτε.’’
Elbert Hubbard.