logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απονέμοντας τις τιμές που αρμόζουν στους ήρωες του Έπους του ’40, ο Δήμος Διονύσου γιόρτασε με κάθε επισημότητα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Διονυσίου Ζαμάνη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων της πόλης. Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ξεκινώντας την παραμονή με γενικό σημαιοστολισμό καθώς και φωταγώγηση των Δημοσίων κτιρίων και στη συνέχεια την ημέρα της Εθνικής Εορτής με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων καθώς και με τις μαθητικές παρελάσεις.
Στον Άγιο Στέφανο ανήμερα της Εθνικής Εορτής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του π. Χρυσοβαλάντη και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.
Την ύψιστη σημασία που έχουν τα κατορθώματα των Ηρώων του ’’40, τα ιδανικά και η πίστη τους στη ελευθερία και την Πατρίδα για όλους εμάς σήμερα, υπογράμμισε ο Δήμαρχος στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη όλων μας, τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Σελίδες γραμμένες από την αυτοθυσία των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων που δημιούργησαν την εποποιία του 1940 και απέδειξαν τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής. Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας αλλά και ημέρα τιμής για όλους αυτούς. Τους τιμούμε που ενωμένοι δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, αποδεικνύοντας ότι η ομοψυχία, η θέληση και ο κοινός αγώνας μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Το μήνυμα τους για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες, είναι πάντα επίκαιρο».
Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια κα Αγγελική Πανουσοπούλου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους δημότες στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου όπου μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου κος Μιχάλης Κασαπάκης
Στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στη Δημοτική Ενότητα του Αγίου Στεφάνου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής Στέλιος Κοροβέσης και Παύλος Καμάρας, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κοκμοτός, Ευάγγελος Λυρούδιας, Στέλλα Μαγγίνα και Ηλίας Υφαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Ντούντα , Αγγελική Πέππα, Αναστασία Στασινοπούλου, Πόπη Ταουξή, Παναγιώτης Τσούκας και Πέτρος Χρονόπουλος, από την Ενωτική Πρωτοβουλία ο επικεφαλής Γιάννης Καλαφατέλης και οι Κυριάκος Κοντάκης και Στέφανος Κριεμάδης, από τη ΔΑΔΙΟΝ ο επικεφαλής Γιώργος Ζυγούνας και ο Σπύρος Σπηλιώτης, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και των Τοπικών Αρχών του Δήμου και πλήθος κόσμου.