logo


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχθές Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ανάμεσα στα θέματα που το Σώμα πρόλαβε να συζητήσει πριν διακόψει για σήμερα το μεσημέρι, ήταν και η παραίτηση του Στ. Μιχιώτη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία είχε γνωστοποιηθεί με σχετική επιστολή. Στην παρέμβασή του ο κ. Μιχιώτης επανέλαβε τους κυριότερους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση και που σχετίζονται με θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως ο συγκεντρωτισμός στη λειτουργία της άρχισε αμέσως μετά τον περασμένο Μάιο, οπότε και ο ίδιος τα είχε θέσει υπόψη του Δημάρχου Διονύσου.

ZAMANIS

Απαντώντας στις παραπάνω αιτιάσεις ο Δ. Ζαμάνης παραδέχτηκε πως “ίσως κάπου ο κ. Μιχιώτης να έχει δίκιο” αλλά διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του πως στο εξής και οι δύο Σχολικές Επιτροπές θα βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας, που είναι ήδη πιο συντεταγμένος, περιέβαλε με την πλήρη εμπιστοσύνη του τα δυο Διοικητικά Συμβούλια και προανήγγειλε εκπλήξεις όταν ανακοινωθούν τα απολογιστικά στοιχεία των Επιτροπών. Προς επίρρωση των λόγων του Δημάρχου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος, μέλος και στις 2 Επιτροπές, προσέθεσε πως πλέον “χρήματα δεν πιάνουμε στα χέρια μας, όλα γίνονται μέσω τραπέζης και παρόλ’ αυτά μας αποκαλούν κλέφτες”.

Σήμερα ο κ. Μιχιώτης σε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ζαμάνη, καταγγέλλει διάτρητη διαδικασία διαγωνισμού για τη συντήρηση και επισκευή των 16 καυστήρων σε ισάριθμα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, μια που η κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους μπορεί να γίνεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Π. Χρονόπουλου, είτε ιδιοχείρως, είτε με την αποστολή φαξ ή mail- δηλαδή θα είναι ανοιχτές, κατά παράβαση του κανόνα που επιβάλλει την κατάθεση κλειστών προσφορών στο Δημόσιο, για προφανείς λόγους.

mixiotis

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ (Ο ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗΣ)
Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Διονύσου
Διόνυσος, 29 Οκτωβρίου 2015
Κύριε Δήμαρχε,
Ο κ. Χρονόπουλος, ως Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά προσφορές για τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ – ΛΕΒΗΤΩΝ – ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΣ που υπάρχουν σε 15 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ 11 ΔΗΜΟΤΙΚΑ με συνολικό αριθμό 16 καυστήρων. Η υποβολή των προσφορών θα γίνεται είτε ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, είτε ΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ EMAIL, είτε ΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΞ για χρονικό διάστημα δέκα ημερών από την ανάρτηση της ανακοίνωσης.
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε στο site του Δήμου την Δευτέρα 26/10 και άρα, μπορώ να υποθέσω ότι ήταν σε γνώση σας, όταν απαντούσατε στα όσα ανέφερα προχτές (27/10) στο Δημοτικό Συμβούλιο περί προβληματικής – σχεδόν έκρυθμης – κατάστασης στην οικονομική διαχείριση της Πρωτοβάθμιας. Στην απάντησή σας, διαβεβαιώσατε το Σώμα ότι οι Σχολικές Επιτροπές έχουν πια μπει στη σωστή τροχιά και σύντομα θα λειτουργούν υποδειγματικά. Η θέση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζομαι ότι συμβαίνουν, τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή.
Επειδή λοιπόν δεν μ’ αρέσει να αφήνω να αιωρούνται τέτοιου είδους εκκρεμότητες, ούτε και να μου αποδίδονται αβάσιμοι χαρακτηρισμοί περί γενικολογιών, σας ερωτώ ευθέως και δημοσίως, ως πολιτικό προϊστάμενο του (διοικητικά ανεκδιήγητου) Προέδρου της Πρωτοβάθμιας, τα εξής:
*Θεωρείτε την τεχνική περιγραφή του αντικειμένου της πρόσκλησης επαρκή για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δεν γνωρίζει (εκ των έσω) την κατάσταση και τα προβλήματα των προς επισκευή και συντήρηση συστημάτων; Αν ναι, ας μου αναφέρετε σε ποια προκήρυξη την έχετε ξανασυναντήσει. Αν όχι, πώς νομίζετε ότι μπορεί κάποιος επαγγελματίας να δώσει ρεαλιστική οικονομική προσφορά χωρίς «εσωτερική» πληροφόρηση;
*Έχει καταργηθεί ο κανόνας των κλειστών προσφορών στο Ελληνικό Δημόσιο; Αν όχι, πού έχετε ξανασυναντήσει υποβολή προσφορών «δια χειρός» ή «μέσω fax ή email», δηλαδή ανοικτών προσφορών; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έτσι μπορεί να «στηθεί» εξόφθαλμα ο διαγωνισμός, αφού αν κάποιος έχει υπόψη του τις προσφορές που υποβλήθηκαν, μπορεί στο παρά 2’ να διαμορφώσει καλύτερη; Γιατί, όπως η εμπειρία μας δίδαξε, η φύλαξη και ασφάλεια των εγγράφων των Σχολικών Επιτροπών είναι διάτρητη.
Ίσως ο κ. Χρονόπουλος να νομίζει ότι προεδρεύει ενός Συλλόγου Γονέων, γι αυτό και ακολουθεί τόσο «χαλαρές» διαδικασίες. Ισχύει όμως το ίδιο και μ’ εσάς; Εγκρίνετε δηλαδή τις πρακτικές του Προέδρου; Κι αν όχι, πότε σκέπτεστε να πάρει στα σοβαρά τα όσα έχω καταγγείλει στην επιστολή παραίτησής μου από το Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής; Πριν ή αφού καταφύγει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον στην Εισαγγελία;
Για την ιστορία δε, σας πληροφορώ ότι η σωστή διαγωνιστική διαδικασία ήταν σε γνώση του Προέδρου και της διοικητικής υπαλλήλου της Σχολικής Επιτροπής εδώ και μήνες, από την περίπτωση του διαγωνισμού για τους πυροσβεστήρες. Τι μεσολάβησε λοιπόν από τότε;
Ο κ. Χρονόπουλος έχασε τη μνήμη του ή απλώς υπάκουσε σε άλλα κελεύσματα;
Κι εσείς, ως δήμαρχος, τι προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού;
Εν αναμονή απαντήσεων,
Στέφανος Μιχιώτης
Δημότης Διονύσου

ΥΓ. Η ανακοίνωση του κ. Χρονόπουλου βρίσκεται εδώ:
http://www.dionysos.gr/sites/default/files/832%20%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%82.pdf

Για την ιστορία να σημειωθεί, πως την παραίτηση του κ. Μιχιώτη δεν έκανε δεκτή η Ενωτική Πρωτοβουλία (“δεν εμπιστευόμαστε καθόλου τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και απόδειξη οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης) ενώ ισχυρές ήταν οι αντιδράσεις στην τροπή αυτή και των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας:

“Δεν έχετε καμιά αντίληψη για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών. Όταν λέτε πως μπαίνουν σε τάξη, αστειεύεστε;” αναρωτήθηκε ο Π. Μπιτάκος από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο.

“Αν στο εξής υπάρχει διαφάνεια, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στο έργο των Σχολικών Επιτροπών, τότε η συμβολή του κ. Μιχιώτη ήταν θετική. Μην βλέπετε παντού εχθρούς και μην αφήνετε να αιωρούνται υπόνοιες, καλλιεργώντας κλίμα καχυποψίας” τόνισε από την πλευρά του ο Σπ. Σπηλιώτης από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου.

«Σας είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή και επανειλημμένα για τα γεγονότα με τις Σχολικές Επιτροπές και δεν εισακουστήκαμε. Οι Επιτροπές σήμερα λειτουργούν ‘χύμα’, άλλα λέγατε για το λογιστή στην Πρωτοβάθμια και άλλα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια” υπενθύμισε η Ζ. Σώκου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του Θ. Στάικου, Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ, ο οποίος χαρακτήρισε τις αιτιάσεις του κ. Μιχιώτη “προσβλητικές και αόριστες” οφειλόμενες στην αντιπολιτευτική στάση “που έχει στο πετσί του”. Αναρωτήθηκε τέλος ο κ. Στάικος γιατί τις αιτιάσεις αυτές δεν τις συμμερίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, ανάμεσά τους και Διευθυντές Σχολείων.