logo


Παραβίαση των γραφείων της στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και λεηλασία ειδών για τους πρόσφυγες που συγκέντρωνε εκεί η Ομάδα Γυναικών Διονύσου ΟΓΕ, κατήγγειλαν χθες βράδυ, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και η ΟΓΕ. Το περιστατικό, που συνέβη χθες το πρωί, “έφερε” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πολλά μέλη της ΟΓΕ, που ζητούσαν επιτακτικά από τη Δημοτική Αρχή την απόδοση ευθυνών σε όσους επέτρεψαν την ενέργεια αυτή.
Πιο συγκεκριμένα, στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Δ.Κ. Διονύσου έχει από τη Διοίκηση του Δήμου παραχωρηθεί χώρος γραφείου, δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο πλαίσιο της καλλικρατικής υποχρέωσης για διευκόλυνση της λειτουργίας των παρατάξεων της μειοψηφίας. Στο γραφείο αυτό φιλοξενούνταν τα είδη, που εδώ και μερικές ημέρες η ΟΓΕ συγκεντρώνει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και σχετική ανακοίνωση στην είσοδο του κτηρίου.

Κλειδιά του γραφείου, εντούτοις, φαίνεται πως είχε και η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, εθελόντρια Χ. Γιαννέτου, η οποία όπως επιβεβαίωσε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης, πήρε την πρωτοβουλία να αδειάσει το χώρο και να μεταφέρει όλα τα συγκεντρωθέντα είδη στο ισόγειο, “τραμπούκικα και με το έτσι θέλω”, όπως κατήγγειλε η επικεφαλής της Λ.Σ. Ζ. Σώκου: “Τα γραφεία των παρατάξεων είναι ανοιχτά σε όλους; Και αν γίνει κάποια προβοκάτσια, θα κατηγορηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση;”. Ενώ η Πρόεδρος της ΟΓΕ Ο. Σταροπούλου επέμεινε ιδιαιτέρως σε ενδεχόμενη εντολή προς την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης να προβεί στην απομάκρυνση των προμηθειών, ενέργεια και στάση που χαρακτήρισε “καθόλου δημοκρατική”.

Για άγνοια της κ. Γιαννέτου αναφορικά με τη συγκέντρωση των ειδών, μίλησε ο Δήμαρχος Διονύσου, Δ. Ζαμάνης αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τους λανθασμένους χειρισμούς, καλώντας τους καταγγέλλοντες να μην δίνουν τερατώδεις προεκτάσεις σε ένα θέμα που, όπως διαβεβαίωσε, έχει ήδη τακτοποιηθεί με τη μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εξήρε επανειλημμένως το έργο που εθελοντικά προσφέρει η κ. Γιαννέτου στη μοναδική Δημοτική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί σήμερα στο Διόνυσο: “Ας μη μιλάμε για πρόθεση και φασισμό και ας θεωρήσουμε το θέμα λήξαν εδώ”, κατέληξε ο κ. Ζαμάνης.

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Η ομάδα γυναικών Δήμου Διονύσου, καταγγέλλει και ζητάει ευθύνες από τη δημοτική αρχή, για την τραμπούκικη λεηλασία των συγκεντρωμένων υλικών (ένδυσης, είδη πρώτης ανάγκης για μανάδες και παιδιά όπως πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, παιδικές τροφές), στα πλαίσια της δράσης για την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τα υλικά φιλοξενούνται μέχρι να παραδοθούν, στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πνευματικό κέντρο στον Διόνυσο.

Την ίδια ώρα που συγκλονισμένος ο κόσμος παρακολουθεί από τους δέκτες της τηλεόρασης του τα ξεβρασμένα κορμιά του μικρού Αϊλάν, του αδελφού του και της μάνας του, την ίδια ώρα συνεχίζεται το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, χύνοντας υποκριτικά «κροκοδείλια» δάκρυα, ενώ ταυτόχρονα ΕΔΩ στο Δήμο Διονύσου, πετάνε έξω τις συγκεντρωμένες προμήθειες, διότι ενοχλούν τον χώρο και την αισθητική τους.

Οι αξίες του «Ευρωπαϊκού πολιτισμού» που υπηρετεί και η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, είναι οι ίδιες αξίες που γεννάνε πολέμους, φτώχια και προσφυγιά. Είναι οι ίδιες αξίες που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη σε μονοπωλιακούς ομίλους ελέγχου των ενεργειακών πόρων και των αγορών, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Εμείς, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, οι γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος, δεν θα επιτρέψουμε να καλλιεργείται οι ξενοφοβία και ο ρατσισμός.

Χαιρετίζουμε την συγκινητική αλληλεγγύη που δείχνουν οι γυναίκες του δήμου μας, προσφέροντας ό,τι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων, κόντρα στα φαινόμενα εκμετάλλευσης σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η ομάδα γυναικών Δήμου Διονύσου, αταλάντευτα θα συνεχίσει τις δράσεις της, για την ανάδειξη και ανακούφιση των προβλημάτων των λαϊκών οικογενειών.