logo


Στη Γαλλία, ως επίτιμος προσκεκλημένος του Δήμου Μπελφόρ που πρόκειται σύντομα να ζήσει το γαλλικό… Καλλικράτη, βρισκόταν ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, το τριήμερο 22-25 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Στη Γαλλία μετέβη ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ως επίτιμος προσκεκλημένος του Δήμου Μπελφόρ κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 25 Οκτωβρίου. Ο κ. Ζαμάνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο της πόλης Ντεμιάν Μελό όσο και με άλλα σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας όπως ο Μπρούνο Λε Μερ, πρώην υπουργός γεωργίας της κυβέρνησης Φιγιόν.
Με την επιστροφή του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης δήλωσε:
«Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του ομολόγου μου Ντεμιάν Μελό και επισκέφθηκα το Μπελφόρ όπου και πραγματοποίησα σειρά συνομιλιών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Δήμος του Μπελφόρ βρίσκεται στα Βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας, μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχει 50.000 κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό όμως, ότι ταυτόχρονα στην περιοχή του, βρίσκεται το 30% της βιομηχανικής παραγωγής της Γαλλίας με μία πληθώρα βιομηχανικών πάρκων και με εργοστάσια, όπως αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας Πεζώ, της εταιρείας που κατασκευάζει τα γνωστά μας τρένα Τε-Ζε-Βε και άλλα.
Ο Δήμος του Μπελφόρ πρόκειται σύντομα να συνενωθεί με άλλους μικρότερους δήμους, κάτι αντίστοιχο που έγινε και στο Δήμο μας, με τον Καλικράτη. Στο πλαίσιο αυτό μου ζητήθηκε να καταθέσω τις απόψεις μου για τα υπέρ και τα κατά αυτής της συνένωσης.
Πέραν της ανταλλαγής απόψεων υπήρξε και η προεργασία για μία σειρά συμφωνιών ανταλλαγής, πολιτιστικών και μορφωτικών δράσεων καθώς και τεχνογνωσίας, με αμοιβαίο όφελος για τους κατοίκους των δύο Δήμων, ενώ θα εξεταστεί περαιτέρω και η δυνατότητα αδελφοποίησης των δύο πόλεων».