logo


Υπογράφηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) Α.Ε.», από τον Πρόεδρο του Τ.Π. & Δανείων Κ. Βαρλαμίτη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ν. Χιωτάκη, η επέκταση της σύμβασης για την χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Προτάσεων των Ο.Τ.Α. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών.
Αντικείμενο της υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης, είναι η συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε., για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Χρηματοδότησης Επενδύσεων ΟΤΑ ποσού 200 εκ. €, μετά από υποβολή εκ μέρους των ενδιαφερομένων ΟΤΑ, αξιολόγηση και επιλογή βιώσιμων αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων. Ειδικότερα στο αντικείμενο της Σύμβασης περιλαμβάνονται:
•    Η ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Επενδύσεων ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η συγκέντρωση εκδηλώσεων ενδιαφέροντος εκ μέρους των ΟΤΑ α’ και β ‘ βαθμού.
•    H αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων – έργων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο Τ.Π.& Δανείων.
•    Η υποστήριξη των ΟΤΑ στην ωρίμανση των επενδυτικών τους σχεδίων έτσι ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμα και επιλέξιμα χρηματοδότησης μέσω δανείων από το Τ.Π. & Δανείων, τόσο από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όσο και από πόρους του Τ.Π.& Δανείων.
•    Η υποστήριξη των ΟΤΑ στη δημοπράτηση των έργων και στην υπογραφή συμβάσεων με αναδόχους, απαραίτητη προϋπόθεση για την συνομολόγηση και εκταμίευση των δανείων.

πηγή: myota.gr