logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αναστασίου Μπάση, Τεχνικών Υπηρεσιών & Υποδομών Ευάγγελου Λυρούδια και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Τσούκα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τις εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2015 καθώς και ο απολογισμός δράσης του μηχανισμού του Δήμου στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε:
«Σήμερα στη συνάντησή μας, κάναμε μία συνολική αποτίμηση της ανταπόκρισης του μηχανισμού του Δήμου, στο ακραίο καιρικό φαινόμενο της περασμένης Πέμπτης. Είναι γεγονός ότι η ένταση της βροχόπτωσης, τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν εξαιρετικά ισχυρή και είχε ως αποτέλεσμα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στο Δήμο μας όσο και σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Θέλω να επισημάνω όμως ότι τέτοιου είδους φαινόμενα στο Δήμος μας, δεν είναι ούτε χθεσινά, ούτε σημερινά, αλλά χρονίζοντα.

Νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποίησα περιοδεία σε σπίτια όπου οι κάτοικοι αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα, ώστε να έχω ιδία αντίληψη των προβλημάτων. Και θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα σε όσους δημότες επλήγησαν ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται.

Παρά την πραγματική θεομηνία λόγω της νεροποντής, ο Δήμος στο μέτρο των δυνατοτήτων του ήταν κοντά στους πολίτες, με διαρκή επιφυλακή και αποτελεσματική δράση των αρμόδιων τμημάτων και υπηρεσιών, με χρήση όλων των μέσων που είχε στη διάθεσή του και βέβαια με την πολύ σημαντική συνδρομή των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, την αυταπάρνηση των οποίων, αφού τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, θέλω να εξάρω.

Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση δρομολογήσαμε σειρά αντιπλημμυρικών έργων για να βελτιωθούν οι υποδομές του Δήμου μας. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Διονύσου εκτελείται ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο στην Άνοιξη, έχει δημοπρατηθεί μία θεραπεία του υπάρχοντος αγωγού ομβρίων στη Λεωφόρο Σταμάτας και έχει δημοπρατηθεί και ένα δεύτερο έργο μικρής κλίμακας για τη Λεωφόρο Σταμάτας. Ακόμη για πρώτη φορά στο Δήμο μας ξεκινήσαμε και γίνεται καθαρισμός ρεμάτων, ο οποίος στα σημεία που έχει ήδη εκτελεστεί αποσόβησε σοβαρότερα προβλήματα. Ταυτόχρονα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας δύο πολύ μεγάλα έργα, προϋπολογισμού περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, για τον Άγιο Στέφανο και τη Λεωφόρο Σταμάτας.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι από πλευρά Δημοτικής Αρχής έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, τέτοιου είδους προβλήματα να εκλείψουν ή να περιοριστούν δραστικά».