logo


Δυο ώρες πριν ξεκινήσει η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6 το βράδυ αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει και η ΕΣΤΙΑ με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Πρακτική άσκηση σπουδαστή ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Β΄ Παράρτημα Αγ. Στεφάνου του ΝΠ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για έγκριση διάθεση πίστωσης για πληρωμή ετήσιων υποχρεωτικών εισφορών υπέρ του ΤΠΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ)

ΘΕΜΑ 3o: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2015 για το Γ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας και λήψη απόφασης για την κατακύρωση της δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου για το ΚΑΠΗ Κρυονερίου

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση των εργασιών του ελέγχου του ισολογισμού χρήσης του ΝΠ για το έτος 2014 (από 01-01-2014 έως 31-12-2014) σε ορκωτό λογιστή.

Όσον αφορά στη δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου στο Κρυονέρι που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τρεις ιδιοκτήτες, αλλά τα ακίνητα μόνο των δύο από αυτούς πληρούσαν τις οριζόμενες προϋποθέσεις. Στη δημοπρασία τελικώς προσήλθε μόνο ένας, ο οποίος ζητούσε, σύμφωνα με την εισήγηση, υπερβολικό ενοίκιο (1200 ευρώ) όταν για αντίστοιχο ακίνητο 150 τετρ. μέτρων που νοικιάζει η ΕΣΤΙΑ στην ίδια περιοχή, το μίσθωμα δεν ξεπερνά τα 740 ευρώ. Με δεδομένη την υφιστάμενη οικονομική πραγματικότητα και την πολιτική της ΕΣΤΙΑΣ για μείωση των μισθωμάτων, τονίζει ο Πρόεδρος Θ. Στάικος, προτείνεται να μη γίνει κατακύρωση της δημοπρασίας λόγω ασύμφορης προσφοράς.
Ενώ με απ’ ευθείας ανάθεση- κατόπιν υποβολής προσφορών- σε εξωτερικό συνεργάτη- λογιστή, και με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, προτείνεται να γίνει η εργασία ελέγχου του ισολογισμού της περσινής χρήσης 2014 με την εκτιμώμενη δαπάνη να ανέρχεται στις 6.150 ευρώ.