logo


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το ηλεκτρονικό “μελάνι” και η εκτίμηση της Οδού Διονύσου για το διαχρονικό, όπως γράφαμε, θέαμα των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας που παραμένοντας εκτός αιθούσης αρνούνται την απαρτία, επαναλήφθηκε και σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Περιμένουμε σχεδόν μισή ώρα- διπλάσιο χρόνο από το ανεκτό ακαδημαϊκό τέταρτο καθυστέρησης- για να μαζευτούν οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής. Επιπλέον, ενώ είχαμε συμφωνήσει, μετά και την προσωπική δέσμευση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα θέματα ανά συνεδρίαση δεν θα ξεπερνούν τα 15, σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε για εικοσιεννέα. Θα μπορούσε η συνεδρίαση να ‘σπάσει’ στα δύο, ακόμη και να γίνεται μία συνεδρίαση κάθε εβδομάδα, ώστε να πραγματοποιείται ουσιαστική συζήτηση, και όχι ψηφοφορία με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης, επανειλημμένως έχουμε ζητήσει οι συνεδριάσεις να γίνονται συγκεκριμένη ημέρα, για να υπάρχει και ο ανάλογος προγραμματισμός εκ μέρους μας. Και, τέλος, το πρωί έκτακτη Οικονομική Επιτροπή με θέμα που το ίδιο βράδυ συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο;”

Τους παραπάνω λόγους επικαλέστηκαν η Ενωτική Πρωτοβουλία, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο, η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και η Λαϊκή Συσπείρωση, δικαιολογώντας- σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου- την άρνησή τους να δώσουν απαρτία στη Δημοτική Αρχή, η οποία, για την ιστορία, παρίστατο με 15 από τους 24 συμβούλους της.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως είναι η τρίτη κιόλας φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταφεύγουν στη λύση αυτή, διαμαρτυρόμενες για πρακτικές της Διοίκησης. Τροφή για σκέψη, συνεπώς, και για τις δυο πλευρές: Και για τη Δημοτική Αρχή, που φαίνεται να θεωρεί πολυτέλεια την ευρύτερη συναίνεση, αλλά και για τις υπόλοιπες παρατάξεις, που εν προκειμένω περιορίζουν το ρόλο τους στην απαρτία προς τη Δημοτική Αρχή. Όταν αυτή που χρειάζεται καθολική συμμετοχή είναι η πόλη και τα προβλήματά της.