logo


Αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία στην Άνοιξη, με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, από τα οποία σοβαρότερο αυτό που αφορά στη σύμβαση με την εταιρεία ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ που προμήθευε πετρέλαιο στα σχολεία.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Χρονόπουλου, η σύμβαση με την ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ανερχόταν στο ποσόν των 91.000 ευρώ για το διάστημα από 24/2/2014 μέχρι 24/2/2-015, το συμβατικό αντικείμενο δεν έχει εξαντληθεί ενώ η εταιρεία δεν ζήτησε εμπρόθεσμα την παράταση της σύμβασης. Εντός της διάρκειας της σύμβασης εκδόθηκαν τιμολόγια για ποσόν 19.000 ευρώ περίπου που παραμένει ανεξόφλητο, μια που τα πρωτότυπα παραστατικά έχουν χαθεί, προφανώς στη φωτιά που ξέσπασε στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών το περασμένο Πάσχα. Για τη νόμιμη εξόφλησή τους, σύμφωνα και με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, προκρίνεται η δικαστική οδός. Είναι χαρακτηριστική, πάντως η επιστολή διαμαρτυρίας εκ μέρους της εταιρείας, που επισυνάπτεται στην εισήγηση, όπου ρητά αναφέρεται πως παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη Σχολική Επιτροπή, τίποτα δεν έχει γίνει, ενώ τονίζεται πως αν δεν τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα, κατά την τρέχουσα σύμβαση δεν πρόκειται να παραδοθεί πετρέλαιο στα σχολεία.

Θέμα 1: Κατανομή πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Θέμα 2: Έκτακτη χρηματοδότηση από το Δήμο για τις ανάγκες των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Θέμα 3: Λήψη απόφασης για τη γνωστοποίηση προς την εταιρία ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΠΕ, προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης της Σχολικής Επιτροπής βάσει της από 24- 02-2014 έως 24-02-2015 σύμβασης προμήθειας πετρελαίου, των κάτωθι
α) Αδυναμία της Σχολικής Επιτροπής για την περαιτέρω συνέχιση της ως άνω αναφερόμενης σύμβασης προμήθειας πετρελαίου, προς εξάντληση και ολοκλήρωση του μη εκτελεσθέντος συμβατικού αντικειμένου της, αφού δεν υποβλήθηκε εγκαίρως και εμπροθέσμως αίτημα από τον προμηθευτή/αντισυμβαλλόμενο για την παράτασή της.
β) Αναφορικά με ανεξόφλητα τιμολόγια που εκδόθηκαν εντός του χρόνου διάρκειας της σύμβασης κι εξαιτίας της μη ανεύρεσής τους λόγω προφανούς καταστροφής και απώλειάς τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα γραφεία των σχολικών επιτροπών στις 11-04-2015, η Σχολική Επιτροπή δε δύναται να τα εξοφλήσει νομίμως ελλείψει των πρωτότυπων παραστατικών.
γ) Κατόπιν όλων των παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η μόνη δυνατότητα πληρωμής είναι αυτή της δικαστικής οδού.
δ) Ως προς το θέμα της εγγυητικής επιστολής είναι δυνατή η παροχή βεβαίωσης περί αδυναμίας επιστροφής της συνεπεία της μη ανεύρεσής της στα εναπομείναντα αρχεία της σχολικής επιτροπής λόγω της συνακόλουθης πρόδηλης καταστροφής τους από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά.

Θέμα 4: Αίτημα Διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου για αγορά και τοποθέτηση μεγαφώνου για τα σχολεία του Δήμου

Θέμα 5: Αίτημα Νηπιαγωγείου Ροδόπολης για συντήρηση καυστήρα και αγορά και τοποθέτηση αφαλού και κλειδαριάς

Θέμα 6: Αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου για συντήρηση του Καυστήρα πετρελαίου της Σχολικής Μονάδας

Θέμα 7: Αίτημα Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης για την αγορά ελαιοχρωμάτων 1 Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης για έγκριση ποσού 150,00 ευρώ