logo


Οριστικά πλέον έθεσε εαυτήν εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ η Ε. Γεωργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται εδώ πως η κ. Γεωργίου είχε και πάλι υποβάλει παραίτηση τον περασμένο Ιούνιο, την οποία ανακάλεσε μετά από παρέμβαση τόσο του τότε Αντιπροέδρου Δ. Ράικου όσο και του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Β. Δαρδαμάνη.
Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Γεωργίου στην Οδό Διονύσου, όλες οι προσπάθειές της για αναβάθμιση- στο κομμάτι που της αναλογούσε- του πολιτισμού στην πόλη έπεφταν στο κενό. Επιπλέον, ο τρόπος λειτουργίας του ΘΕΣΠΙ εξακολουθούσε να θεωρεί “περιττή” την έκφραση γνώμης και απόψεων από τα μέλη του, που πολλές φορές θεωρούσαν την παρουσία τους διακοσμητική, ψηφίζοντας εκ των υστέρων, ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Το ποτήρι για το μέλος του ΘΕΣΠΙ ξεχείλισε μετά και από τη μεθόδευση για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου: “Πίστευα και πιστεύω πως ο ΘΕΣΠΙΣ εφόσον βοηθηθεί από τη Διιοίκηση μπορεί να παράγει έργο για τους τομείς ευθύνης του. Η λύση δεν είναι να τον κλείσουμε, αλλά να αλλάξουμε νοοτροπία και πρακτικές”, τονίζει η κ. Γεωργίου εκφράζοντας επιπλέον τη δυσαρέσκειά της “σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν προέβλεψε, τι θα γίνει με τις δραστηριότητες του ΘΕΣΠΙ στο ενδιάμεσο διάστημα, εννοώ Σεπτέμβριο κτλ. ούτως  ώστε να μπορούν οι δημότες να προγραμματίσουν χωρίς άγχος το χειμώνα. Εκεί ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί έτσι φαίνεται η επιπολαιότητα και η έλλειψη προγραμματισμο … όχι μόνο να προσάπτουμε ευθύνες…»
Η κ. Γεωργίου, που ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του επιτυχημένου 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν θα είναι και η μόνη που θα λείπει στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει άμεσα και ο Λ. Γεωργοκίτσος, αναπληρωματικός της Ε. Ρουφάνη, η οποία έχει επίσης παραιτηθεί.
Οι παραπάνω όμως κινήσεις ίσως δεν έχουν καμιά σημασία πλέον, μια που όπως μαθαίνουμε η απόφαση για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ είναι έτοιμη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.