logo


Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ. Το σημαντικότερο αφορά, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στον καθορισμό του ύψους των τροφείων για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, τα οποία «με βάση τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες πρέπει να ανταποκρίνονται στην δυνατότητα των γονέων για την καταβολή τους. Εκτός της σημερινής οικονομικής συγκυρίας ελήφθησαν υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση των οικογενειών καθώς και άλλοι παράγοντες κοινωνικών κριτηρίων (μονογονεϊκές οικογένειες –διαζευγμένες κ.λπ.)» υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος.

Από τα υπόλοιπα: Στο πλαίσιο προγράμματος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται η πρακτική άσκηση 2 Βοηθών Βρεφοκόμων από το Δημόσιο ΙΕΚ Αγ. Στεφάνου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΤΙΑ. Ο καθαρισμός των μοκετών στους Παιδικούς Σταθμούς, εκτιμώμενου κόστους 724 ευρώ και η εγκατάσταση αντλίας ακαθάρτων υδάτων παραπλεύρως του Νηπιαγωγείου της Ροδόπολης με προϋπολογισμό δαπάνης 4000 ευρώ μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προτείνεται να γίνουν με απ’ ευθείας ανάθεση κατόπιν κατάθεσης προσφορών από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Την πρόσληψη 14 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων (Βρεφονηπιοκόμων, Βρεφοκόμων- παιδοκόμων κ.λπ) ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου, ακόμη περισσότερο με την έναρξη λειτουργίας των νέων δομών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Πρακτική άσκηση σπουδαστριών του ΔΙΕΚ-ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση του καθαρισμού των μοκετών των Παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών του ΝΠ.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για απ΄ ευθείας ανάθεση για προμήθεια και εγκατάσταση αντλίας και του εξοπλισμού της, για την σύνδεση των προκατασκευασμένων αιθουσών παραπλεύρως του νηπιαγωγείου Ροδόπολης με το βόθρο και έγκριση μελέτης και τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω προμήθεια και εγκατάσταση.

ΘΕΜΑ 4o: Καθορισμός ειδικοτήτων και έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων»

ΘΕΜΑ 5o: Μετακινήσεις νηπίων στις δομές των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών .

ΘΕΜΑ 6o: Διαγραφές εγγραφέντων νηπίων και εγγραφές νηπίων.

ΘΕΜΑ 7o: Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικ. εισφοράς για το σχολ. έτος 2015-2016 από τους γονείς των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στα Παραρτήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών .