logo


Ανάμεσα στους 51 Δήμους- σε σύνολο 325- που έχουν καταθέσει τα Τοπικά Σχέδια για τη διαχείριση απορριμμάτων βρίσκεται και ο Διόνυσος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΔΣΝΑ ως και την 1η Οκτωβρίου 2015. Οι 51 αυτοί Δήμοι εκπροσωπούν το 78% του συνόλου των ΟΤΑ της Αττικής, πληθυσμιακά αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού πληθυσμού της Περιφέρειας και στο 88% του συνόλου των απορριμμάτων.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των ΤΣΔΑ, το σύνολο των Δήμων που υπέβαλαν το Σχέδιο δίνουν έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) με την ανάπτυξη ξεχωριστών ρευμάτων (τουλάχιστον τεσσάρων) και στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα μεγάλος αριθμός των Δήμων επιθυμεί την δημιουργία στην περιοχή του μικρής κλίμακας μονάδα διαλογής, σταθμό μεταφόρτωσης και μονάδα κομποστοποίησης, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους Δήμους, δώδεκα (19%) έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των ΤΣΔΑ και θα τα υποβάλλουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, ενώ δύο μόλις Δήμοι- της Πετρούπολης και της Καισαριανής- δεν έχουν ενημερώσει το Σύνδεσμο για τις ενέργειές τους σχετικά με τη σύνταξη ΤΣΔΑ.

πηγή: myota.gr