logo


Να διευκολύνει τους εκαπαιδευτικούς αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, γονείς και μαθητές, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της προσεχούς Τετάρτης για τα κενά στα σχολεία, που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΣΩΚΡΑΤΗΣ, παρότρυνε το Δήμαρχο Διονύσου, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή (5/10) συνεδρίασή του η Ζ. Σώκου. Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης παρέθεσε επιπλέον στοιχεία που δείχνουν πως τα εκπαιδευτικά κενά στην πόλη μας δεν είναι σχήμα λόγου:
*Σε κανένα σχεδόν Δημοτικό Σχολείο του Διονύσου δεν λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα
*Υπάρχουν μεγάλα κενά, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
*Ετοιμάζεται αύξηση του αριθμού μαθητών στα τμήματα όπου φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Ο Δήμος, κετέληξε η κ. Σώκου, “έχει την ευθύνη να μπει μπροστά στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνονται, διευκολύνοντας- παροτρύνοντας θα έλεγα- την εκπαιδευτική κοινότητα, ακόμη και διαθέτοντας λεωφορείο, να συμμετάσχει στην κινητοποίηση μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου».

Σημειώνεται εδώ πως αυτή είναι η δεύτερη κινητοποίηση για τα εκπαιδευτικά κενά σε διάστημα λίγων ημερών. Την περασμένη εβδομάδα αντίστοιχη παράσταση, μετά από κάλεσμα και πάλι του ΣΩΚΡΑΤΗ, είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία δήλωσε πως άγνωστο παραμένει πότε θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Η ανακοίνωση- πρόσκληση του Συλλόγου ΣΩΚΡΑΤΗΣ αναφέρει τα εξής:

ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ!
Οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές της Α’ φάσης δεν καλύπτουν παρά στο ¼ τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιφέρειάς μας ενώ παραμένουν κλειστά τα 2 Ειδικά σχολεία (Αχαρνών και Ωρωπού)! Καμιά αυταπάτη αναφορικά με την πολιτική η οποία συνειδητά υποβαθμίζει την παροχή Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, γιατί έτσι επιτάσσουν οι κατευθυντήριες της Ε. Ε. και του Κεφαλαίου! Καμιά προσμονή από μια πολιτική που «στεγνώνει» τη χρηματοδότηση για στελέχωση των σχολείων με τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς με μόνιμους διορισμούς, κάτι που θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα των κενών που μεγεθύνεται χρόνο με το χρόνο!
Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό και την απαξίωση των αγώνων εκπαιδευτικών και γονέων για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής περιφέρειάς μας σε κινητοποίηση:
Κάλυψη όλων των κενών άμεσα.
Καμία σύμπτυξη τμημάτων.
Κανένα τμήμα πάνω από 25 μαθητές .
Στελέχωση των σχολείων και των δομών ειδικής αγωγής.
Κανένα νήπιο, προνήπιο έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 13:30
Ο σύλλογός μας προκηρύσσει διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ