logo


Δυο Σχολικές Επιτροπές με το ίδιο αντικείμενο συνεδρίασης- την ανανέωση σύμβασης των καθαριστριών στα σχολεία- αλλά δύο διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό το παράδοξο προέκυψε από τις κατεπείγουσες και έκτακτες συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών της πόλης, όταν η μεν Πρωτοβάθμια αποφάσισε να ανανεώσει τις συμβάσεις από τον Οκτώβριο και μετά, αφήνοντες τις καθαρίστριες απλήρωτες για ένα μήνα. Ενώ η Δευτεροβάθμια, με την αντίστοιχη απόφασή της, καλύπτει τις εργαζόμενες και για το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας ήρθε ακόμη ένα θέμα ως κατεπείγον, αυτό της αντικατάστασης του λογιστή της Π. Δημητρακόπουλου, που συζητήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Α. Δελαγραμμάτικα (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο του κ. Δημητρακόπουλου είχε καεί στο «κύμα» εμπρησμών το περασμένο Πάσχα, όταν κάηκαν και τα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη).

Αντιδρώντας στις παραπάνω εξελίξεις, 5 μέλη της Πρωτοβάθμιας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου κατέθεσαν αίτημα προς τον Πρόεδρο Π. Χρονόπουλο ζητώντας να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή και να επανεξετάσει αυτές τις αποφάσεις της, που δημιουργούν ερωτηματικά και ως προς το σκεπτικό και ως προς τη σκοπιμότητά τους:

Σήμερα Παρασκευή, 5 μέλη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα προς τον Πρόεδρό της Π. Χρονόπουλο για τη σύγκληση νέας έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης με τα εξής 2 θέματα:
1. Επανεξέταση των όρων ανανέωσης των συμβάσεων της Σχολικής Επιτροπής με τις καθαρίστριες των σχολείων.
2. Επανεξέταση της απόφασης διακοπής της συνεργασίας της Σχολικής Επιτροπής με τον λογιστή κ. Δημητρακόπουλο. (Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί εκτός ημερήσιας στην 11η συνεδρίαση που είχε συγκληθεί ως κατεπείγουσα με άλλο αντικείμενο και απόντος του κ. Δημητρακόπουλου).
Υπέγραψαν οι: Αλεξάνδρα Τόκα, Βαρβάρα Πεντζερίδου, Στέφανος Μιχιώτης, Αντιγόνη Χατζηαθανασίου και Αναστασία Κώνστα.