logo


Στις 6 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει εξ αναβολής στον Άγ. Στέφανο την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, και στις 7 θα πραγματοποιείται και η συνεδρίαση του Τοπικού Διονύσου, με την Σ. Μεθενίτη στην παρθενική της εμφάνιση ως τοπικής συμβούλου, μετά τον αδόκητο θάνατο του Ν. Αντάπαση, και με τις προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 να είναι το κεντρικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Τ. Μπάση, τα έργα που κατά προτεραιότητα θα πρέπει να υλοποιηθούν τον επόμενο χρόνο στην περιοχή περιλαμβάνουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, επισκευές και ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων που αποδόθηκαν στην πόλη μετά από την εφετειακή απόφαση του 2011, στεγανοποίηση της οροφής του Πολιτιστικού Κέντρου, σειρά παρεμβάσεων στο Κοιμητήριο και δημιουργία χώρου συνάντησης και επικοινωνίας των δημοτών. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη την επισκευή της Λ. Διονύσου από Στρ. Καρρά μέχρι Αγ. Γεωργίου και την κατασκευή κόμβων στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της περιοχής- που είναι μεν έργα της Περιφέρειας, “αλλά θα πρέπει τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσίες του Δήμου να τα προωθήσουν διότι είναι απόλυτης προτεραιότητας για την κυκλοφοριακή ρύθμιση και την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών”.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι προτάσεις για όλα τα έργα- και όχι μόνο τα άμεσης προτεραιότητας- που έχει ανάγκη ο Διόνυσος είναι κατανεμημένες ανά τομέα και κοστολογημένες, με την εκτίμηση για το συνολικό κόστος τους να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Η καινοτομία, πάντως, στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης βρίσκεται αλλού: Στην πρόσκληση προς παιδιά που αχολούνται με γκράφιτι, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν πάνω στις στάσεις των λεωφορείων!

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Υποβολή προτάσεων εκτέλεσης έργων και μελετών για την κατάρτιση
του Τεχνικού Προγράμματος του 2016
Θέμα 2ο: Διάνοιξη της οδού Θεμιστοκλέους από Προμηθέως έως Ανακτορείας
στην Αναγέννηση της Δ.Κ.Διονύσου
Θέμα 3ο: Τοποθέτηση 2 απαγορευτικών πινακίδων STOP στις οδούς
Καταρράκτη και Βωμού Διονύσου στην Ραπεντώσα
Θέμα 4ο: Τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στην συμβολή των οδών Κάδμου
και Αρμονίας, και Αρμονίας και Λ.Διονύσου
Θέμα 5ο: Δημιουργία γκράφιτι στις μεταλλικές στάσεις των λεωφορείων
Θέμα 6ο: Οφειλέτες κοιμητηρίου των οποίων οι οφειλές πρέπει να βεβαιωθούν
από το τμήμα εσόδων και να προχωρήσει η υπηρεσία σε εκταφές όπως
προβλέπετε από το άρθρο 14 / αποφ.71-2010 του ισχύοντος κανονισμού
κοιμητηρίου του πρώην Δήμου Διονύσου
Θέμα 7ο: Εξέταση αιτημάτων παρατάσεων ενταφιασμού