logo


Επιβεβαιώθηκε και επισήμως πριν από λίγη ώρα πως ο Α. Πασιπουλαρίδης, πρώην Δήμαρχος Δροσιάς επί τέσσερις συναπτές τετραετίες (1995-2010), επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ) στην προηγούμενη δημοτική θητεία (2010-2014) και στέλεχος της νυν Δημοτικής Αρχής “κρέμασε τα παπούτσια του” και παραιτήθηκε από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και η παραίτησή του έγινε δεκτή από το Δήμαρχο. Με την παραίτησή του κλείνει ένας κύκλος αυτοδιοικητικής περιόδου για το Δήμο Διονύσου, μια που- με εξαίρεση το Γ. Καλαφατέλη, πρώην Κοινοτάρχη στο Κρυονέρι και τέως Δήμαρχο, που παραμένει ενεργός αιρετός- κανείς από όσους πρωταγωνίστησαν από θέση Δημάρχου τις περασμένες δεκαετίες σε καθέναν από τους 7 μικρούς Δήμους και Κοινότητες του Καλλικρατικού Διονύσου, δεν συμμετέχει πια- εμφανώς τουλάχιστον- στα τοπικά κοινά: Ο Π. Βορριάς από τον Άγ. Στέφανο, είναι Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη που συνεργάζεται με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, ο Γ. Νικητόπουλος από την Άνοιξη έχει απομακρυνθεί από την τοπική πολιτική σκηνή, ο Σπ. Δαρδαμάνης από το Διόνυσο παρακολουθεί μεν στενά, αλλά δεν αναμειγνύεται ενεργά, ο Χ. Κλεφτάκης από τη Ροδόπολη το ίδιο, όπως και ο Στ. Κριεμάδης από τη Σταμάτα. Από τους «παλιούς» ο Στ. Κοροβέσης, πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, είναι περιφερειακός σύμβουλος, ενώ ήδη μετρούν και μια απώλεια, αυτή του Σακελλάριου Σωτηρίου, πρώην Κοινοτάρχη Διονύσου,  που “έφυγε” πριν από ένα χρόνο.

pasi

Ο Α. Πασιπουλαρίδης γεννήθηκε στη Δροσιά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας και Δήμαρχος του Δήμου Δροσιάς από το 1995 μέχρι το τέλος του 2010.
Στη διάρκεια της Δημαρχίας του ενέταξε στο ΕΣΠΑ σημαντικότατα έργα υποδομής (αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων, κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων στη Γρ. Λαμπράκη- Πεύκων και Λεωφ. Μαραθώνος, ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ με διαμορφώσεις Πλατειών και Φωτισμό της οδού. Γρ. Λαμπράκη καθώς και με ίδιους πόρους αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων της Δροσιάς με άλλα οικονομίας ενέργειας τύπο LED), ενώ άφησε στον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου χρηματικό διαθέσιμο υπόλοιπο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας την προηγούμενη δημοτική περίοδο άσκησε στην προηγούμενη Διοίκηση κριτική σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους, με την κατάθεση αλλεπάλληλων προσφυγών και ενστάσεων, ενώ ομηρικές ήταν εντός Δημοτικού Συμβουλίου οι διαφωνίες του με τον τέως Δήμαρχο.

Στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, θα ορκιστεί την προσεχή Δευτέρα (5/10) το πρωί ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ και Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Α. Μπέτσης, μια που οι επιλαχόντες Στ. Κούνας και Μ. Καραγιάννης απέρριψαν τη σχετική πρόσκληση, και το ίδιο απόγευμα θα συμμετάσχει με τη νέα του ιδιότητα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

betsis

Ο κ. Μπέτσης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Δημοσιογράφος από το 1983 έως σήμερα, με πλήθος βραβείων και διακρίσεων, εργάστηκε στην Ελευθεροτυπία από το 1983 μέχρι το 2014, οπότε και ανεστάλη η κυκλοφορία της, ενώ από το 1994  εργάζεται στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης στο αθλητικό ρεπορτάζ.
Δούλεψε σε γραφεία τύπου μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων (εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων) στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991, το παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ 1986, κλπ.
Παλιός αθλητής του στίβου, με τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, και του ποδοσφαίρου, με τον Πορφύρα Πειραιά, σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής), ενώ επί σειρά ετών υπήρξε Πρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο Δροσιάς »ΝΙΚΗ».

Οι ίδιες πληροφορίες, τέλος, θέλουν την ανακοίνωση της παραίτησης Πασιπουλαρίδη να γίνεται αργότερα μέσα στην ημέρα από τη Δημοτική Αρχή, με τη δημοσίευση του σχετικού κειμένου.