logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρωτότυπος Χαντμπολικός Αγώνας Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Α.Ο. Άνοιξης Χάντμπολ με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνοιξης, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Διεθνών Αθλητών και Καλλιτεχνών, πέτυχε απόλυτα το στόχο του!

Ο «Άλλος Άνθρωπος» αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την … πάσα που του έδωσε το πλήθος των ανωνύμων και επωνύμων που βρέθηκε στο γήπεδο κι όλοι μαζί έβαλαν το ωραιότερο γκολ ανθρωπιάς!!!
Εκατοντάδες φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΧΕ και του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά και την αλληλεγγύη, επιτυγχάνοντας τη συγκέντρωση περισσοτέρων από ½ τόνου τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «BEACTIVE», υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα τρόφιμα διατέθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τους Δήμου Διονύσου αλλά και στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Στον αγώνα αλληλεγγύης συμμετείχαν οι: Γιώργος Μαυρωτάς (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Βουλευτής Αττικής), Μορφούλα Ντώνα (Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής), Γιάννης Αϊβάζης (Ηθοποιός-Αθλητής Χάντμπολ), Λαμπρίνα Τσάκαλου (Διεθνής Αθλήτρια Χάντμπολ), Τάσος Τσακνής (Διεθνής Αθλητής Χάντμπολ), Σοφία Αγγελάκη (πρώην Διεθνής Βολεϊμπολίστρια), Παναγιώτης Ιατρούδης (Προπονητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ), Μανώλης Κουμαραδέλης (αθλητής χάντμπολ της ΑΕΚ), Ευγενία Γκορτσίλα (πρώην Διεθνής Βολεϊμπολίστρια), Γιάννης Αρβανίτης (Προπονητής ΑΕΚ Χάντμπολ), Βέρα Καλλιγέρη (πρώην Διεθνής Βολεϊμπολίστρια), Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»), Δημήτρης Σκάρλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κορασίδων Χάντμπολ), Στέλιος Αλεπουδέας (Ομοσπονδιακός Προπονητής Νέων Χάντμπολ) αλλά και οι πρωτεργάτες του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, Κώστας Κότσιρας (Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Χάντμπολ, Προπονητής Α.Ο Άνοιξης), Μάριος Λουκάτος (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Χάντμπολ ΑΟ Άνοιξης, Μέλος ΔΣ), Κατερίνα Αυγέρη (Γενικός Αρχηγός Παγκορασίδων Β΄ΑΟ Άνοιξης, Δημοτική Σύμβουλος Διονύσου), Γιάννης Γκιουρές (Γενικός Αρχηγός Παγκορασίδων Α’ ΑΟ Άνοιξης) και Σωτήρης Ραφτόπουλος (Γενικός Αρχηγός Παμπαίδων Α’ ΑΟ Άνοιξης).

Προπονητές των ομάδων ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ κος Κώστας Σταματιάδης και η Ταμίας της ΟΧΕ, Πρόεδρος Ανάπτυξης κα Κυριακή Μπακουλοπούλου. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Συρεπίσιος και Μερτινιάν.

Το μεγαλείο και την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, είχαν την ευκαιρία να μεταδώσουν σε μικρούς και μεγάλους και οι λιλιπούτειοι αθλητές του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ αλλά και τα αγόρια και τα κορίτσια των ακαδημιών των ομάδων χάντμπολ KIPARISSIS Γ.Α.Σ.Καματερού, ΑΠΕΣ Καπανδριτίου και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Κερατσινίου, προσφέροντας τρόφιμα αλλά και θέαμα, με την επίδειξη του ταλέντου τους στο άθλημα.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και η Κοινωνική Κουζίνα του «Ο Άλλος Άνθρωπος», αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός είναι τα μέσα για να εξακολουθούμε να είμαστε άνθρωποι, μαγείρεψαν για όλους τους παρευρισκομένους.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Δήμαρχος Διονύσου κος Διονύσης Ζαμάνης, ενώ η Γραμματέας τους Δημοτικού Συμβουλίου κα Ανθή Λουκάτου συμμετείχε ενεργά στην παρασκευή του φαγητού με την Κοινωνική Κουζίνα. Παρόντες στην εκδήλωση από τη μεγάλη οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης ήταν ο Πρόεδρος του Α.Ο. Άνοιξης Δημήτρης Γιαρένης, τα μέλη του ΔΣ του Α.Ο. Άνοιξης Τάσος Αγγέλικας, Αλέκος Νίκας και Μάνος Τσαγκαράκης, καθώς και οι Έφοροι των τμημάτων Μπάσκετ και Τένις του Α.Ο Άνοιξης κ.κ. Νίκανδρος Νικάνδρου και Έλενα Μπιρπανάγου.

Καρδιά της εκδήλωσης και κύρια βάση για την υλοποίησή της, αποτέλεσαν οι εθελοντές της, που έστησαν, ξέστησαν, καθάρισαν, σκούπισαν και σφουγγάρισαν τουαλέτες, αγωνιστικό και προαύλιο χώρο, αποδυτήρια και κερκίδες, κουβάλησαν και συσκεύασαν τα είδη πρώτης ανάγκης, υποδέχθηκαν το κοινό και τους αθλητές και μαγείρεψαν μαζί με την ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας!

Ο εταιρικός εθελοντισμός στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για άλλη μία φορά απέδειξε εμπράκτως το χρέος που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία. Ο όμιλος υπηρεσιών υγείας «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» και το «Abc Kinitron HyalurOn» στήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση αυτή, με την καθοριστική ηθική και υλική προσφορά τους και πλέον αποτελούν τους βασικούς χορηγούς της ομάδας του Α.Ο. Ανοιξης Χάντμπολ.

Τον Χαντμπολικό Αγώνα Αλληλεγγύης στήριξαν επίσης οι :
Φούρνος «ΚΑΡΡΑΣ» (Άνοιξη), Αθλητικά Είδη «DAYTONA» (Άνοιξη), Φροντιστήριο Μέσης Εκπ/σης «ΕΡΕΙΣΜΑ» (Άνοιξη), Είδη πυροπροστασίας «ΠΥΡΟΠΡΟΛΗΨΗ» (Άγιος Στέφανος), Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» (Άνοιξη), Εκτυπώσεις «LIGHTING ART.GR», Ηχητικά Συστήματα «IN THE MIX.GR», Φροντιστήριο ξένων γλωσσών «EUROSUCCESS», Καφέ «AZOR» (Άνοιξη), Παραγωγός μελιού «ΜΕΛΙΜΑ» (Άνοιξη), Καφεμαγειρείο «ΑΒΑΚΑΣ» (Άγιος Στέφανος), Κομμωτήριο «NIKI HAIR STYLING» (Άγιος Στέφανος), Σούπερ Μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» (Άγιος Στέφανος), Καφέ «FLOU» (Άνοιξη), Κρεοπωλείο «ΚΟΝΤΑΚΗΣ» (Άγιος Στέφανος), Κρεοπωλείο «ΚΡΕΑΣΤΥΠ» (Άνοιξη), η εταιρεία «3 ΑΛΦΑ» και ο όμιλος «ROTARACT» Διονύσου. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΒΟΡΕΙΝΗ.

Από τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Χάντμπολ του Α.Ο.Άνοιξης Μάριο Λουκάτο, τους Γενικούς Αρχηγούς Κατερίνα Αυγέρη, Γιάννη Γκιουρέ και Σωτήρη Ραφτόπουλο και από τον προπονητή της ομάδας, Ομοσπονδιακό προπονητή Ανάπτυξης, Κώστα Κότσιρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματικά πρωτόγνωρη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.