logo


Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. το Νομικό Πρόσωπο Η ΕΣΤΙΑ συνεδριάζει με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την κατάρτιση και ψήφιση του Προϋπολογισμού της για το 2016.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Θ. Στάικου, οι διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού είναι συνοπτικά :
*Η συγκέντρωση και αξιολόγηση των προτάσεων των υπηρεσιών για το προϋπολογισμό και υποβολή προσχεδίου του προϋπολογισμού στo Διοικητικό Συμβούλιο. Η συζήτηση αυτών των θεμάτων πρέπει να είναι ξεχωριστή ανά τομέα.
*Η συζήτηση του Προϋπολογισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο και η ολοκλήρωση των προσχεδίων για υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο (έως 5/9).
*Η ενσωμάτωση του σχεδίου που προενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο στη βάση οικονομικών δεδομένων του ΥΠΕΣ (έως 5/9).
*Ο έλεγχος του σχεδίου του προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο και η διατύπωση γνώμης επ΄ αυτού, καθώς και οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάλογη διαμόρφωση του.
*Η υποβολή του προϋπολογισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση (έως 31/10).
*Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια η υποβολή του στην εποπτεύουσα αρχή (προς το παρόν ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης). Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να γίνει μέχρι 15/11.
*Η δημοσίευση του προϋπολογισμού, μετά τη ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο και η ανάρτηση του στην « Διαύγεια».
*Η έγκριση του προϋπολογισμού από την εποπτεύουσα αρχή (προς το παρόν ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) μέχρι 31/12.

Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, ο Προϋπολογισμός για το 2016 ανέρχεται ισοσκελισμένος στο 1.752.609 ευρώ. Στον τομέα των εσόδων, 800.000 ευρώ είναι η τακτική επιχορήγηση από το Δήμο, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από το χρηματικό υπόλοιπο από την προηγούμενη χρονιά- 497.967 ευρώ- και τις εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου (364.000). Στον τομέα των εξόδων το μεγαλύτερο ποσό- 1.261.881 ευρώ- αφορά σε λειτουργικές δαπάνες του ΝΠΔΔ (μισθοδοσίες, αναλώσιμα, συνεργάτες, επισκευές και συντηρήσεις κ.ά.)

Μαζί με τον Προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα κατατεθεί και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της ΕΣΤΙΑΣ, όπως αυτό προτείνεται ανά τομέα λειτουργίας (Διοίκηση, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) ενώ, πιο συγκεκριμένα, για το 2016 η ΕΣΤΙΑ έχει προγραμματίσει την αγορά επίπλων, σκευών και λοιπού εξοπλισμού, την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συγκροτημάτων και λογισμικών και έχει προβλέψει δαπάνες κατασκευής, επέκτασης, συμπλήρωσης καθώς και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων.