logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου που προχωρεί σε έναν «απολογισμό πεπραγμένων» παρωδία μόνο και μόνο για να βγει από την «υποχρέωση» του νόμου και όχι γιατί επιθυμεί οι φορείς και οι εργαζόμενοι του Δήμου να κρίνουν τη δράση τους μέχρι σήμερα.
Η Διοίκηση κάνει έναν απολογισμό χωρίς να τηρηθούν καν ούτε οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο αφού η εισήγηση του απολογισμού δεν δόθηκε ούτε στους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων πολύ περισσότερο στους μαζικούς φορείς του Δήμου.
Εκτός αν αυτό έγινε μόνο στη Λαϊκή Συσπείρωση και οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις είχαν στα χέρια τους έγκαιρα την εισήγηση.
Αυτό δείχνει ότι η Διοίκηση του Δήμου δεν επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση και κριτική για την θητεία της μέχρι σήμερα.
Η στήριξη, η υιοθέτηση και η εφαρμογή πιστά της κυβερνητικής πολιτικής από τη Διοίκηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άσκηση πολιτικής έξω από τα μνημόνια με μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στην τοπική Διοίκηση, με προϋπολογισμούς που πρέπει να εγκρίνονται από το παρατηρητήριο.
Αυτά φέρνουν φοροεισπρακτική λαίλαπα στις πλάτες της Λαϊκής εργατικής οικογένειας που δεν αντέχει από τη βάρβαρη φοροληστεία της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνιμη πρακτική της πολιτικής του Δήμου είναι να παίρνει δραστηριότητες σημαντικές από το κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους με αποτέλεσμα τα βάρη αυτής της πολιτικής να τα φορτώνεται η εργατική λαϊκή οικογένεια και έτσι οι Δήμοι να προστατεύουν και να αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική. Γι’ αυτό προχωρούν στην ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων, φαρμακείων, συσσιτίων.
Γι’ αυτό όχι μόνο δεν διεκδικούν πόρους από την πολιτεία αλλά πολύ εύκολα έδωσαν τα αποθεματικά τους στην κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους προκειμένου να αβγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Αυτή την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που είναι «ευαγγέλιο» για την συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας και του Δήμου μας.
Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους φορείς να αποχωρήσουν από τη διαδικασία απολογισμού παρωδία και να επαναληφθεί η συνεδρίαση αυτή την επόμενη εβδομάδα αφού θα έχουμε όλοι γνώση του κειμένου απολογισμού του Δήμου.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015