logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η παράσταση διαμαρτυρίας για τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς και σε εκπαιδευτικούς για τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης και αφορούν τους Δήμους Διονύσου, Αχαρνών και Ωρωπού. Στην παράσταση συμμετείχαν το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τους τρεις Δήμους. Από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Διονύσου συμμετείχαν η γραμματέας κ. Β. Λιακέα και Αν. Γραμματέας  κ. Λ. Αργυροπούλου.
Τονίσαμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω της έλλειψης των εκπαιδευτικών, το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν υπεράριθμα τμήματα και τέλος ότι τα 2 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία (Αχαρνών και Ωρωπού) παραμένουν κλειστά όπως, επίσης, και το μοναδικό νηπιαγωγείο με τμήμα ένταξης στον Δήμο Διονύσου. Tέλος, ζητήσαμε να ανοίξουν οι σχολικές βιβλιοθήκες.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής είπε ότι τα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε από την πολιτική προηγούμενων ετών που δεν έκανε διορισμούς και ότι, λόγω δικαστικών εμπλοκών, ούτε φέτος έγινε κανένας  διορισμός. Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή είπε ότι «δυστυχώς στηρίζεται σε αναπληρωτές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και φέτος προβλέπονται μικρά κονδύλια για την στελέχωση των τμημάτων και των σχολείων».
Όσον αφορά το ερώτημα για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των κενών και λειτουργίας των σχολείων σε πλήρες ωράριο ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη απάντηση και περιορίστηκε να εξηγήσει ότι η πρώτη φάση των αναπληρωτών ξεκινάει άμεσα με μια μέρα διαφορά για τη Δευτεροβάθμια και θα ακολουθήσει δεύτερη και τρίτη φάση. Σχετικά με αυτό, του επισημάναμε ότι η πείρα των προηγούμενων ετών μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα σχολεία θα δέχονται εκπαιδευτικούς ακόμα και τον Γενάρη του 2016. Η μόνη δέσμευση που δόθηκε αφορά στην κάλυψη των κενών σε ειδικό επιστημονικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι τα ολοήμερα θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, για να μη χαθούν άλλες πολύτιμες ώρες από την εκπαίδευση των παιδιών μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.


Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου