logo


Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ, μια ημέρα μετά τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο- σε τακτική συνεδρίαση αυτή τη φορά- καλείται να αποφασίσει για 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Από αυτά:

*Η επιχορήγηση εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου αφορά στην χρηματοδότηση των 4 Συλλόγων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της πόλης- Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης, Κρυονερίου και Άνοιξης- με το ποσόν των 20.000 ευρώ. Οι τρεις πρώτοι Σύλλογοι θα ενισχυθούν με 6.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι Εθελοντές της Άνοιξης με 2.000 ευρώ. Ας σημειωθεί εδώ πως ο αντίστοιχος Σύλλογος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου έχει ήδη δηλώσει πως δεν αποδέχεται χρηματική επιχορήγηση και πρότεινε την ενίσχυσή του σε εξοπλισμό.

*Τρία θέματα αφορούν στην αναγκαιότητα προμηθειών (μηχάνημα για το πλύσιμο των αύλειων χώρων και των οχημάτων με απ’ευθείας ανάθεση και κόστος 3000 ευρώ, απόφραξη των φρεατίων στη Σταμάτα με πρόχειρο διαγωνισμό και κόστος 12.000 ευρώ, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις για τους εργαζόμενους του Δήμου με πρόχειρο διαγωνισμό και κόστος 54.000 ευρώ ώστε να μην επιβαρυνθούν καθόλου οι εργαζόμενοι, προμήθεια χιονοαλυσίδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το χειμώνα με απ’ ευθείαςανάθεση και κόστος 3000 ευρώ)

*Το Erasmus+ 2015, ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο προτείνεται να συμμετάσχει ο Δήμος και μάλιστα στο ρόλο του συντονιστή εταίρου, έχει στόχο μέσω των δράσεών του να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους νέους 16-30 ετών μέσα από τις διαδραστικές δράσεις όπως ο ∆ομημένος ∆ιάλογος, η προσομοίωση και η ανοιχτή συζήτηση (AGORA). Η θεματολογία των δράσεων έχει επιλεγεί με επίκεντρο την εξέλιξη και τις ανάγκες των ηλικιακών ομάδων, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει το πρόγραμμα τα απαραίτητα αποτελέσματα στην βελτίωση των νέων στη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και ταυτόχρονα την αξιοποίηση και ανάπτυξη νέων ικανοτήτων. Στην πρόταση θα συμμετέχει ως εταίρος το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων με εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εξειδίκευση σε θέματα δομημένου διαλόγου, προσομοιώσεων και συζητήσεων από νέους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες. Για την υλοποίηση του προγράμματος δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

*Τέλος, ταλαιπωρία αναμένει τους οδηγούς από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο της κατασκευής αγωγών ομβρίων στη Μ. Αλεξάνδρου. Ειδiκότερα, και σύμφωνα με τη μελέτη, «παρατείνεται σε πρώτη φάση, η διακοπή κυκλοφορίας παντός οχήματος στην οδό Αγ. Αθανασίου από τη συμβολή της με τη Λ. Μαραθώνος έως την πλατεία Ανοίξεως και πέριξ της πλατείας. Η οδός δύναται να δίδεται στη κυκλοφορία την ίδια ημέρα στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, όταν αυτό είναι εφικτό σύμφωνα με το πλάτος του σκάμματος και μετά το πέρας των εργασιών. Στη δεύτερη φάση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία της οδού Αθηνών – Χαλκίδος από το ύψος της πλατείας Ανοίξεως έως την οδό Σολωμού».

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός Γραμματέα της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 20.000,00€ για επιχορήγηση εθελοντικών οργανώσεων του ∆ήμου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2015. ( αρ.πρωτ.26039/15-9-15). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2015. ( αρ.πρωτ.25165/8-9-15). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της αριθ. 84/24-8-2015 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. Ο.Ν.Α.Π. ‘Ο ΘΕΣΠΙΣ’ με θέμα «Β’ Αναμόρφωση προϋπολογισμού ο.ε. 2015». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

ΘΕΜΑ 7ο: Άμεση ολοκλήρωση του Β1 Σταδίου της μελέτης «Κτηματογράφηση – Πολεοδομική Μελέτη (Α και Β Στάδιο) Αστικογεωολογική μελέτη Πολεοδομικών Ενοτήτων 1 & 2 Κοινότητας Άνοιξης» της ∆ημοτικής Κοινότητας Άνοιξης του ∆ήμου ∆ιονύσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του ∆ήμου ∆ιονύσου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Erasmus+’’ 2015 στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων 2015– EAC/A04/2014–Πρόγραμμα Erasmus+ Youth KA3 ‘’∆ιαρθρωμένος διάλογος: Συναντήσεις Μεταξύ των Νέων και των Υπευθύνων για τη λήψη Αποφάσεων στον Τομέα της Νεολαίας’’ με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων έχοντας ως συντονιστή εταίρο το ∆ήμο ∆ιονύσου με θέμα: «Democratic Chain» (Αλυσίδα ∆ημοκρατίας)». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 9ο: Ορισμός επιτροπών παραλαβής έργων του ∆ήμου ∆ιονύσου.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 10ο: ∆έσμευση εκτάσεων για τα αντλιοστάσια A/T1, Α/Σ1, Α/Σ2 της μελέτης του έργου «Ολοκλήρωση ∆ικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον Αγ. Στέφανο και ∆ίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων στους Οικισμούς Ραπεντώσα και Πευκόφυτο, του ∆ήμου ∆ιονύσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 11ο: Εισήγηση για την προμήθεια υπηρεσιών έκδοσης / εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 12ο: Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και διαγραφή προσαυξήσεων. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης για προσωρινές ρυθμίσεις στη ∆.Κ. Άνοιξης στα πλαίσια του έργου : «Κατασκευή Αγωγών Απορροής Ομβρίων Υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου – Β’ Φάση». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2015. ( αρ.πρωτ.27124/25-9-15). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.