logo


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24/9 στο Δημαρχείο συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το Δήμαρχο, με αντικείμενο τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, οπότε θα παρουσιασθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Στην παραπάνω συνάντηση, όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν με το στόχο πως ζητούμενο της ειδικής αυτής συνεδρίασης είναι, παράλληλα με τις παρατάξεις, να ακουστεί και η φωνή των δημοτών.
Με το πνεύμα αυτό λοιπόν, και σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί, και η οποία θα οριστικοποιηθεί σε κοινή διαπαραταξιακή ανακοίνωση μάλλον αύριο Σάββατο, περιλαμβάνει την τοποθέτηση του Δημάρχου, πρωτομιλίες από τους επικεφαλής των παρατάξεων, τοποθετήσεις και ερωτήσεις από φορείς και δημότες, δευτερομιλίες από τις παρατάξεις εφόσον το κρίνουν σκόπιμο και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την τελική τοποθέτηση του Δημάρχου.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ειδική αυτή συνεδρίαση περιλαμβάνει απολογισμό πεπραγμένων για την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, απευθύνεται στους κατοίκους, στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου και κανονικά πραγματοποιείται μέχρι τα τέλη Ιουνίου κάθε χρόνου. Φέτος τα γεγονότα στην κεντρική πολιτική σκηνή οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην απόφαση για απολογισμό το Σεπτέμβριο, που επιπροσθέτως συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου θητείας της νέας Διοίκησης. Επιπλέον, όπως είχε παλαιότερα δηλώσει ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μεγαλύτερη προσέλευση κατοίκων, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική που ήθελε τον απολογισμό να γίνεται τον Αύγουστο, με εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση κοινού λόγω καλοκαιρινών διακοπών.