logo


Το ένα μετά το άλλο τα Τοπικά Συμβούλια της πόλης (θα πρέπει να) συνεδριάζουν, ώστε να υποβάλουν προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, μετά και από σχετική πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευ. Λυρούδια.
Την αρχή κάνει το Τοπικό της Δροσιάς την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη τις προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Ενώ την προσεχή Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Τοπικό Κρυονερίου, όπου εκτός από προτάσεις για την εκτέλεση έργων και μελετών στο πλαίσιο κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος, θα εκφρασθούν και απόψεις για τη μελέτη Β’ φάσης Κτηματογράφησης στην περιοχή. Ειδικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δ. Χριστόπουλος έχει ήδη αποστείλει πρόσκληση προς τους φορείς και συλλόγους του Κρυονερίου για να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, ώστε να περιληφθούν στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Τοπικό Συμβούλιο της Άνοιξης, που συνεδριάζει επίσης την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, δεν έχει συμπεριλάβει στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τα του Τεχνικού Προγράμματος.
Όσον αφορά στις άλλες τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες- Αγ. Στέφανος, Διόνυσος, Ροδόπολη και Σταμάτα- μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.
Θα πρέπει εντούτοις να σημειωθεί εδώ πως στην πρόσκλησή του προς τις Δημοτικές Κοινότητες ο κ. Λυρούδιας αναφέρει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων επί του Τεχνικού Προγράμματος την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, οπότε προφανώς θα υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία.