logo


Με κοινοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους (Διευθυντές, αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Σχολική Επιτροπή, δημοτικές παρατάξεις, Ένωση Γονέων και τοπικό Τύπο) οι Σύλλογοι Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου Διονύσου αποστέλλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο καταγγέλλοντας το έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής και στην καθαριότητα των σχολείων και στην κατασκευή του νέου Λυκείου:

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Προς Δήμαρχο Διονύσου
κ. Διονύση Ζαμάνη

Ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Διονύσου και ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου, διαμαρτύρονται προς τη Δημοτική Αρχή, επειδή παρά το γεγονός ότι γνωρίζατε την ημερομηνία έναρξης της Σχολικής Χρονιάς, δεν φροντίσατε εγκαίρως να λύσετε το θέμα της καθαριότητας των σχολείων.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 26ης Αυγούστου 2015 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 102, στο άρθρο 4, παράγραφο 1, περιγράφεται η δυνατότητα για την υπογραφή συμβάσεων για τον καθορισμό των σχολείων από τους ΟΤΑ, χωρίς κανένα εμπόδιο. Συνεπώς θα έπρεπε εγκαίρως να έχετε προβεί στις ενέργειες εκείνες, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία, να μην υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολείων.

Yπογραμμίζουμε ότι είναι ντροπή για ένα σύγχρονο Δήμο να μην έχει υπογράψει συμβάσεις και να αναγκάζονται οι ίδιοι οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας καθαρίστριες, ώστε να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία για τα παιδιά τους και ειδικά τις τουαλέτες, για να μην υπάρξουν εν έτη 2015(!) υγειονομικά θέματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Διονύσου.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε ότι όταν λέμε καθαριότητα στα σχολεία, δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν κάποιοι μετά το τέλος των μαθημάτων να σκουπίσουν και να αφήσουν καθαρό το σχολείο για την επόμενη ημέρα. Καθαριότητα στα σχολεία σημαίνει να είναι σε κάθε διάλειμμα καθαρές οι τουαλέτες, καθώς χρησιμοποιούνται από διπλάσιο αριθμό παιδιών σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του σχολείου. Μην ξεχνάτε ότι οι υπάρχουσες κτηριακές δομές του σχολείου προέβλεπαν την εκπαίδευση 200 μαθητών και όχι 400 που εκπαιδεύονται σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Τονίζουμε ότι και εδώ υπάρχει έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής. Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τις υποσχέσεις για τοποθέτηση δύο αιθουσών βαρέος Τύπου, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα!

Αποτέλεσμα: τα παιδιά κάνουν μάθημα στο υπόγειο, σε αποθήκες, ενώ έχει χωριστεί και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων προκειμένου να εξοικονομηθεί αίθουσα διδασκαλίας.

Όσο για την κατασκευή του Λυκείου, ούτε κουβέντα να γίνεται. Παρά το ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκεται στα χέρια των Κτηριακών Υποδομών, δεν υπάρχει καμία πίεση από μέρους σας, ώστε να προκηρυχτεί το έργο. Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Δήμος Διονύσου σε κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις, θα έπρεπε να είστε κάθε μέρα στα γραφεία των Κτηριακών Υποδομών μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή του Λυκείου Διονύσου.

Κύριε Δήμαρχε
Ως Γονείς, απαιτούμε ένα καθαρό και σύγχρονο σχολείο για τα παιδιά μας.

Ζητάμε να λυθεί το θέμα της καθημερινής καθαριότητας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Γυμνασίου και του Λυκείου Διονύσου ΑΜΕΣΑ.

Η πρόσληψη επιπλέον καθαρίστριας κατά τις πρωινές ώρες θα συμβάλει στην καθημερινή καθαριότητα όλων των χώρων του σχολείου.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ΥΓΕΙΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας.

Για το ΔΣ Συλλόγου                       Για το ΔΣ Συλλόγου
Γονέων Γυμνασίου Διονύσου      Γονέων Λυκείου Διονύσου
Ο Πρόεδρος                               Ο Πρόεδρος
Γ. Γάκης                                          Π. Μπακοδήμος