logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» έχει γίνει αποδέκτης σοβαρών παραπόνων και καταγγελιών από δεκάδες εργαζόμενους γονείς- δημότες του Δήμου Διονύσου, των οποίων τα παιδιά δεν έγιναν αποδεκτά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για τη φετινή χρονιά.
Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτήν την αδιέξοδη για τους γονείς κατάσταση, είναι γνωστοί και υπαρκτοί. Προβλήματα στη διαδικασία επιλογής μέσω ΕΣΠΑ, υποχρηματοδότηση των Δήμων, ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και ανεπάρκεια των υφισταμένων υποδομών.
Με δεδομένες όμως τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει, αναπτύσσει και χρηματοδοτεί ο Δήμος Διονύσου για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, μαζικού αθλητισμού κ.λπ., για παιδιά, διαθέτοντας χιλιάδες ευρώ από ιδίους πόρους σε ιδιωτικές εταιρίες για το σκοπό αυτό, καλό θα ήταν να δοθούν και οι απαραίτητες εξηγήσεις στους εύλογα αγανακτισμένους δημότες για ένα ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, όπως αυτό.
Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» προσκαλεί και προκαλεί τον Δήμαρχο κύριο Διονύση Ζαμάνη και τον αρμόδιο Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Θέοδωρο Στάικο, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ», να παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου, αφενός να ενημερώσουν τους δημότες για τους λόγους που δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη οι παιδικοί σταθμοί Κρυονερίου και Ροδόπολης και αφετέρου για να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τους όρους και τις διαδικασίες εισαγωγής των παιδιών στους εν λειτουργία παιδικούς σταθμούς.
Είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσει η σχέση Δήμου-Δημότη να γίνεται αμφίδρομη.