logo


Αναρτώνται σήμερα στον κεντρικό Παιδικό Σταθμό του Αγ. Στεφάνου τα ονόματα των 242 παιδιών που συνολικά θα φοιτήσουν φέτος στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Παράλληλα σε κάθε έναν από τους άλλους 4 Σταθμούς- στον δεύτερο του Αγ. Στεφάνου, στην Άνοιξη και στους δύο της Δροσιάς- θα αναρτηθούν τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν εκεί.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ενεκρίθησαν οι εγγραφές των 242 νηπίων, από τα οποία 120 εντάσσσονται στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής της ΕΕΤΑΑ και άλλα 122 μέσω της ΕΣΤΙΑΣ- 68 στους Παιδικούς και 54 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Επιπλέον 54 παιδάκια θα φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της πόλης.
Έτσι ο αριθμός των παιδιών που φέτος θα φιλοξενηθούν στην προσχολική εκπαίδευση φτάνει τα 300- με το συνολικό αριθμό των αιτήσεων να υπερβαίνει εντούτοις τις 500!

Τέλη Οκτωβρίου θα λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός στο Κρυονέρι
Στον υπερβολικό αυτό αριθμό ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Θ. Στάικος “απαντά” με την αναγγελία πως παραλαμβάνεται την επόμενη Τετάρτη 22/9 ο Παιδικός Σταθμός στο Κρυονέρι, δυναμικότητας 50 παιδιών, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ ολοκληρώνονται σύντομα και οι εργασίες στον νέο Παιδικό Σταθμό της Ροδόπολης, που μπορεί να φιλοξενήσει άλλα 25 παιδιά. Αναμένεται έτσι και να αποφορτισθούν οι 5 Σταθμοί της πόλης που λειτουργούν σήμερα, αλλά και να απορροφηθούν σε β’ φάση περισσότερα παιδιά.
Για να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αιτήσεων καθώς και η κατανομή των παιδιών ανά Παιδικό Σταθμό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό της ΕΣΤΙΑΣ, το οποίο πολλές φορές δούλευε αμισθί και το οποίο ο κ. Στάικος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει.
Ήδη σήμερα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή τα πρακτικά του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού στον Σταθμό του Κρυονερίου, ενώ άμεσα θα προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός, αυτή τη φορά για τον εξοπλισμό του Σταθμού στη Ροδόπολη.
Ο κ. Στάικος επιπλέον υπογράμμισε κατηγορηματικά πως “ανάμεσα στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην πληροί, κατά 100%, τα κριτήρια που η ΕΣΤΙΑ είχε θεσπίσει και θέτω σχετικά στοιχεία και καταστάσεις- πλην αυτών που περιέχουν προσωπικά δεδομένα- στη διάθεση κάθε δύσπιστου”.