logo


Με ποδηλατάδα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζει την πρώτη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμος Διονύσου.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου:
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αφήνουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι και δίνουμε στις 5.30 το απόγευμα ραντεβού στην Πλατεία Άνοιξης με το ποδήλατο ή με το παιδικό καρότσι. Κατευθυνόμαστε προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Άγιο Στεφανο, η οποία θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα.

Εκεί θα υπάρξουν εκπλήξεις και δράσεις για τα παιδιά, ενώ στο τέλος της ημέρας (20.30) θα γίνει κλήρωση με δώρα ένα παιδικό ποδήλατο αξίας 120 ευρώ και ένα παιδικό κράνος αξίας 35 ευρώ, χορηγία των καταστημάτων Lestos Bikes και Zenetos Bikes, αντίστοιχα.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου δίνουμε προτεραιότητα στο ποδήλατο, δίνουμε προτεραιότητα στη ζωή.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα διαρκέσει φέτος στη χώρα μας από τις 16- 22 Σεπτεμβρίου με κεντρικό σύνθημα το «επιλέγω – αλλάζω – συνδυάζω» (choose – change – combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.