logo


Δυο, και μάλιστα αλλεπάλληλες, οι συνεδριάσεις για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αυτήν την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, είναι κατεπείγουσα και αφορά στην έγκριση της δαπάνης για τα δημοτικά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας, καθώς και στους όρους του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Σύμφωνα με την πρόσκληση, η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της ανάγκης να ξεκινήσουν άμεσα τα Προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός για τα Προγράμματα ανέρχεται στο ποσόν των 175.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από ίδιους πόρους. Στη συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, απουσιάζουν, όπως πληροφορούμαστε, οι εκπρόσωποι και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, ενώ παρευρίσκεται μόνον η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

Η δεύτερη συνεδρίαση, τακτική αυτή τη φορά, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, και πάλι στις 10 το πρωί, με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 480€+ΦΠΑ23% για συμμετοχή υπαλλήλων του τμήματος μισθοδοσίας του ∆ήμου σε Σεμινάριο σχετικό με τις ‘’Αλλαγές στο Ενιαίο Μισθολόγιο από 1-1-2016’’.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού Νο 1 για την «Παροχή Υπηρεσιών Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων»και λήψη σχετικής απόφασης.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη ∆.Κ. Κρυονερίου στο Ο.Τ. 102.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού για την «Προμήθεια Έπιπλα και σκεύη» και λήψη σχετικής απόφασης.
Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση όρων διακήρυξης προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την
εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήμου ∆ιονύσου έτους 2015.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο ∆. ∆ιονύσου».

Από τα παραπάνω, το δεύτερο θέμα αφορά στην παροχή υπηρεσιών στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων της περιοχής, δαπάνης 35.000 ευρώ, την οποία ανέλαβε ο κτηνίατρος Χ. Κτενάς, ο μόνος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου για την κατάθεση προσφορών. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν στείρωση αρσενικών και θηλυκών ζώων, ηλεκτρονική σήμανση, αντιλυσσικό εμβολιασμό, ευθανασία ανιάτως πάσχοντος ζώου, ενώ προαιρετικές και κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο είναι οι εξετάσεις για καλααζάρ και αίματος και οι θεραπείες για ερλιχίωση, σαρκοκολπική ψώρα και αφροδίσιο νόσημα, καθώς και η θεραπεία πέραν των 4 ημερών.
Όσο για το 4ο θέμα, αφορά στον πλήρη εξοπλισμό γραφείου Διευθυντή, δαπάνης 9.163 ευρώ που έγινε μετά από πρόχειρο διαγωνισμό. Τα έπιπλα αφορούν στον εξοπλισμό του γραφείου της Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, καθώς και γραφείου στο ισόγειο του Δημαρχείου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου χωρίς επιπλέον μίσθωμα, για τη στέγαση της Νομικής Υπηρεσίας (σ.σ. που έχει ματαφερθεί στη Δροσιά) και του Γραφείου Τύπου.