logo


Μία πρόγευση από τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, δίνει με το παρακάτω σημείωμα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδιας, με το οποίο ενημερώνει τους κατοίκους της Δροσιάς και για το έργο της αποχέτευσης στην περιοχή αλλά και για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, θέματα που και τα δύο βρίσκονται σε εκκρεμότητα επί μακρόν:

Ο Δήμος Διονύσου με αφορμή ερωτήματα δημοτών για το ζήτημα της αποχέτευσης στη Δροσιά καθώς και την επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς σημειώνει:
Το έργο αποχέτευσης της Δροσιάς κατασκευάστηκε ως γνωστόν με εργολαβία η οποία δημοπρατήθηκε στις 7/9/2010 και ξεκίνησε στις 4/4/2011. Όμως στην πράξη σταμάτησε να εκτελείται και εγκαταλείφθηκε ένα χρόνο αργότερα.
Μετά από ενέργειες της παρούσης διοίκησης ολοκληρώθηκε η διαδικασία «κατάτμησης» της εργολαβίας, η οποία εκκρεμούσε από τριετίας με ποσοστό 55% εκτελεσμένου (με όποιο τρόπο και αν εκτελέστηκε, πλημμελή ή επιμελή, δεν είναι του παρόντος). Στόχος ήταν το μεν εκτελεσμένο τμήμα του έργου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις, το δε ανεκτέλεστο υπόλοιπο 45%, να συνδυαστεί και να ενταχθεί σύμφωνα με τους κανόνες των χρηματοδοτούμενων έργων, ώστε να εκτελεστεί στο άμεσο μέλλον. Η ΕΥΔΑΠ κατά προτεραιότητα πραγματοποίησε την παραλαβή του εκτελεσμένου έργου σε εξέλιξη.
Δεν είναι της παρούσης η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για όλα τα παραπάνω, δεδομένου ότι η νυν διοίκηση είναι αποφασισμένη να αναζητά τις λύσεις για θέματα τόσο κρίσιμα, τα οποία προσφέρονται μεν για πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά η επίλυσή τους είναι επιτακτική και αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων. Οι όποιες κακοτεχνίες συγκεντρώνονται και καταγράφονται στα δελτία παραλαβής της ΕΥΔΑΠ. Η αποκατάστασή τους από τον εργολήπτη θα δρομολογηθεί από την αρμόδια Διευθύνουσα Υπηρεσία, η οποία διευκρινίζεται ότι είναι η Περιφέρεια Αττικής.
Εκκρεμότητες πολλών ετών διευθετήθηκαν σε σύντομο χρόνο και αυτό αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες. Οι παρούσες συνθήκες πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, καθιστούν την έννοια του χρονοδιαγράμματος απολύτως ελαστική. όσον αφορά την τήρησή του.
Επιθυμούμε πάντως να διαβεβαιώσουμε τους δημότες ότι οι υπηρεσίες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ολοκληρώνονται τα έργα στον προγραμματισμένο χρόνο, παρά τους αστάθμητους παράγοντες που υπεισέρχονται.
Ολοκληρωμένη ενημέρωση προς τους δημότες για το θέμα της Αποχέτευσης θα γίνει από τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, στη διάρκεια του Πρώτου Δημόσιου Απολογισμού της Διοίκησης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου και ώρα 6.00 μμ.
Όσον αφορά τις εργασίες επισκευής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, αυτές άρχισαν μέσα στον Ιούλιο του 2015, με σύμβαση η οποία προκηρύχθηκε από τον ΟΣΚ προκειμένου να επισκευασθούν οι τουαλέτες και να στεγανοποιηθεί το δώμα στα πλαίσια της σύμβασης, «Εργασίες κατασκευής μόνωσης δώματος και ανακατασκευής του W.C στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς».
Η εν λόγω σύμβαση υλοποιείται μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα προς τον ΟΣΚ. Επιπλέον εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου θα εκτελεστούν βάσει μελέτης που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία και δημοπρατείται στις 22/9/2015.
Ευελπιστούμε ότι εντός των ορίων προγραμματισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας θα παραδοθεί ένα ανακαινισμένο σχολείο, λειτουργικό και σύγχρονο, το οποίο η τοπική κοινωνία της Δροσιάς στερήθηκε για ένα αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα.