logo


Διάλειμμα σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2015, που ολοκληρώνονται αύριο με την παράσταση της Θεατρικής ομάδας Αγ. Στεφάνου, η οποία στον παλιό Σταθμό του τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου θα παρουσιάσει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” στο πλαίσιο του 8ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Για το έργο του Πιραντέλο μιλούν οι συντελεστές της παράστασης:

Το έργο που παρουσιάζουμε εφέτος, το «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», του Λουίτζι Πιραντέλο, είναι μια ιδιοφυής σάτιρα, ποιητική και συνάμα σκληρή, αλλά και γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμα και των δικών του πράξεων. Οι ήρωες προσπαθούν να αποδείξουν- ο καθένας για τον εαυτό του-την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια και τη χωρίς όρια αδιακρισία της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Η ευθύβολη σκηνοθετική πρόταση της Ευδοκίας Σουβατζή, με τη συμβολή της ομάδας, αναδεικνύει τον πυρήνα του Πιραντελικού έργου ότι η αλήθεια δεν είναι μία. Η παράσταση λειτουργεί ως ένα θέατρο εν θεάτρω, με τα λιτά και λειτουργικά σκηνικά της Ελένης Ρουφάνη και με το επί σκηνής ακορντεόν της Μάρως Μπαβελή, ν’ αναδεικνύει περιπαιχτικά τα δρώμενα, μέσα σ’ ένα επαρχιακό σαλόνι όπου το κουτσομπολιό, οι ψίθυροι και η υποκρισία μετατρέπουν καθημερινούς ανθρώπους σε λαϊκούς δικαστές.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις Θεατρικές Ομάδες των Δήμων, οι οποίες με συναδελφικότητα και αγάπη υποστήριξαν και φιλοξένησαν τη Θεατρική μας Ομάδα. Το κοινό των δήμων Ιλίου, Περιστερίου, Νίκαιας και Ρέντη, θερμό και θεατρόφιλο, εισέπραξε το έργο και αγκάλιασε την προσπάθειά μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία Ευδοκία Σουβατζή
Σκηνικά – Κοστούμια – Εικαστικά Ελένη Ρουφάνη
Μουσική (σύνθεση και εκτέλεση) Μάρω Μπαβελή
Βοηθός σκηνοθέτη Ντίνα Βασιλοπούλου
Υπεύθυνη ομάδας Ελένη Ρουφάνη
Μακιγιάζ Ιωάννα Μαρίνου

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):
Βαλανίδης Χρήστος, Βαρβαγιάννης Σπύρος, Βασιλοπούλου Ντίνα, Βάτσος Δημήτρης, Βρανά Μπετίνα, Γκουζίμπα Ελένη, Ζύγουρας Γιάννης, Θεοδώρου Δημήτρης, Κωνσταντουλάκης Κωστής, Μαρίνου Ιωάννα, Μπαρώνη Ζωή, Ρέκκα Μαρία, Ρουφάνη Ελένη

Ώρα έναρξης: 8.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

*O Δήμος Διονύσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων διαθέτει λεωφορείο με το εξής δρομολόγιο: Κρυονέρι(πλατεία) 19.45, Άγιος Στέφανος(σταθμός ΟΣΕ) 19.55, Άνοιξη (Εμπορικό Κέντρο Διάφανο) 20.05, Δροσιά (Vertigo) 20.10, Σταμάτα (Πλατεία) 20.15, Ροδόπολη (φούρνος Φλώρου) 20.20, Διόνυσος (Πρατήριο ΕΚΟ) 20.25.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου, του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο του 8ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, έδωσε δύο παραστάσεις στις 2 Σεπτεμβρίου στη Νίκαια και στις 3 Σεπτεμβρίου στου Ρέντη. Είχαν προηγηθεί οι παραστάσεις στους δήμους του Ιλίου και του Περιστερίου, κατά την πρώτη περίοδο του Φεστιβάλ, στις αρχές Ιουλίου. Η προγραμματισμένη παράσταση στο δήμο του Ταύρου είχε ακυρωθεί λόγω καταιγίδας.

Μετά το Διόνυσο σειρά έχει το Μοσχάτο την Τετάρτη 23/9/15, ενώ η Ομάδα θα δώσει τέσσερις ακόμα παραστάσεις στην έδρα της, στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, Πεντζερίδου 3, από Παρασκευή 16 μέχρι και Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Η ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις είναι στις 20:30 και η είσοδος ελεύθερη.