logo


Με την ένδειξη ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απεστάλη προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων η πρόσκληση για τη διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου (Πεντζερίδη 3) με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2014.
Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 3871/2008 “Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου…”.
Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνεδρίαση (26/8) του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης οφείλεται στις αλλεπάλληλες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, που δεν επέτρεψαν να γίνει ο απολογισμός τον Ιούνιο, όπως ο νόμος ορίζει.
Επιπλέον, και σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μεγαλύτερη προσέλευση κατοίκων, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική που ήθελε τον απολογισμό να γίνεται τον Αύγουστο, με εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση κοινού λόγω καλοκαιρινών διακοπών.
Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης η Δημοκρατική Ανατροπή είχε ζητήσει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν, έστω και σε περιορισμένο χρόνο, οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ η Νέα Πνοή για το Διόνυσο είχε ζητήσει από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να δώσουν στη διαδικασία του απολογισμού ουσιαστικά χαρακτηριστικά και κάθε δυνατή δημοσιότητα, μια που πρόκειται για διαδικασία “σοβαρή και χρήσιμη για τη χάραξη σωστού προσανατολισμού”.