logo


Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιείται για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού για την προαγωγή της σωματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη.
Είναι ένα πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κάθε Σεπτέμβριο, αρχής γενομένης από φέτος, έως το 2020.
Η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 παράλληλα σε 31 χώρες (28 μέλη της Ε.Ε. και 3 συνδεδεμένες), οι οποίες έχουν προγραμματίσει μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η χώρα μας θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών Γυμναστικής, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Τζούντο, Πάλης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ΕΑΟΜ Α.Μ.Ε.Α. και άλλων φορέων.
Ειδικότερα, το χάντμπολ έχει προγραμματίσει το διάστημα αυτό συνολικά 5 δράσεις οι οποίες θα γίνουν στην Άνοιξη (27/9), στη Νέα Ιωνία (13/9), στη Θεσσαλονίκη (12/9) με την συνεργασία ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ, στη Βέροια (12/9) με τη συνεργασία του Φιλίππου Βέροιας και στη Δράμα (21-27/9).
Παράλληλα οι δράσεις θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού με πρωτοβουλία της ΟΧΕ θα γίνει συλλογή ρούχων, φαρμάκων και τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο Χαντμπολικός Αγώνας Αλληλεγγύης του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ την Κυριακή 27/9, αποτελεί την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος ΟΧΕ στο πρόγραμμα BE ACTIVE- BE HUMAN- BE HANDBALL, υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση στην Άνοιξη.
Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί πως με τη συμμετοχή τους επίσης θα τιμήσουν τον χαντμπολικό αγώνα αλληλεγγύης οι Μ. Ντόνα, 7η ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ στην ενόργανη ρυθμική γυμναστική, Κ. Τσαρτσαρής, παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπωλίστας, Ευ. Γκορτσίλα, πρώην διεθνής παίκτρια του βόλλεϋ και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας για 15 χρόνια.