logo


Με το 5ο Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2015. Η εκδήλωση, υπενθυμίζεται, ξεκίνησε επί Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου το 2011, βασισμένη σε ιδέα και πρωτοβουλία του Διονυσιώτη Θ. Φροντιστή, ως Μελωδικό Πολυθέαμα Οίνου και Πνεύματος με σταθερούς προσκεκλημένους και οργανωτές τούς Δημήτρη Χατζηνικολάου οινολόγο και Βασίλη Χατζηνικολάου μουσικοσυνθέτη. Στην πενταετή πορεία του το Συμπόσιο έχει φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα στην Κάτω Ιταλία, την Ικαρία, στα κρασιά του Αιγαίου, ενώ στο πλαίσιό του γίνεται πάτημα σταφυλιών από παιδιά, παραγωγή γρανίτας από μούστο και δοκιμή κρασιών.
Στο πλαίσιο του 5ου Συμποσίου Αμπέλου & Οίνου με τίτλο “Πάμε σαν άλλοτε…” ο  Δημήτρης Χατζηνικολάου έχει επιμεληθεί ένα μελωδικό αφιέρωμα στον Οινικό Πολιτισμό της μεταπολεμικής Ελλάδας, με video και ντοκουμέντα, πλαισιωμένο από τετραμελή ορχήστρα και το χορευτικό συγκρότημα «Χοροπαίγνιο», ενώ ο Βασίλης Χατζηνικολάου θα ερμηνεύσει τραγούδια και καντάδες της νοσταλγικής αυτής περιόδου.

Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

*O Δήμος Διονύσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων διαθέτει λεωφορείο με το εξής δρομολόγιο: Κρυονέρι(πλατεία) 19.45, Άγιος Στέφανος(σταθμός ΟΣΕ) 19.55, Άνοιξη (Εμπορικό Κέντρο Διάφανο) 20.05, Δροσιά (Vertigo) 20.10, Σταμάτα (Πλατεία) 20.15, Ροδόπολη (φούρνος Φλώρου) 20.20, Διόνυσος (Πρατήριο ΕΚΟ) 20.25.