logo


Άμεση ήταν η απάντηση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το περιβάλλον Αγγ. Πέππα στις πρόσφατες κατηγορίες για ανικανότητα και ανευθυνότητα, που δέχθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης. Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο facebook του Συλλόγου η Πρόεδρος Γ. Καϊμενάκη- Ντοά καταγγέλλει ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος “μπαίνοντας ως κομάντος” πραγματοποίησε δράση καθαρισμού στο σχολείο και απομάκρυνε άχρηστα υλικά από το υπόγειο του κτηρίου, όπου απ’ ό,τι φαίνεται σωρεύονταν επί σειρά ετών. Τα υλικά εναποτέθηκαν στο πεζοδρόμιο, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Πέππα και τη σημερινή της απάντηση στις κατηγορίες εναντίον της, με την οποία εγκαλεί το Σύλλογο για όψιμη ευαισθητοποίηση, για παράκαμψη της ενδεδειγμένης διαδικασίας και για καταστρατήγηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων:

goneisanoixi1

«Αγαπητοί γονείς, εχθές 05/09/2015, πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο δράση καθαρισμού και βαψίματος, του υπογείου και των αιθουσών του νέου κτιρίου. Αυτό που καταφέραμε 20 γονείς μαζί με τους χορηγούς είναι πραγματικά ένα θαύμα!!! Δώσαμε μια μάχη με τον χρόνο, δουλεύοντας ασταμάτητα δώδεκα ώρες .. με τις άθλιες συνθήκες των υπογείων (μούχλα, περιττώματα ζώων, μοκέτες σε σήψη, απίστευτος όγκος άχρηστων υλικών που κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών είχαν συσσωρευτεί εκεί), και με ένα διώροφο κτίριο με τοίχους σε άθλια κατάσταση, αφού δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι να βαφτεί προκειμένου να τηρηθεί η ελάχιστη καθαριότητα. Μπήκαμε μέσα στον χώρο του σχολείου σαν κομάντος, χωρίς να σκεφτούμε προσωπικό χρόνο, υγεία, κούραση. Μόνο για ένα λόγο … Γιατί αγαπάμε τα παιδιά μας. Όλα τα παιδιά.. Παιδιά που θα έρθουν πρώτη φορά σε ένα καινούργιο χώρο, παιδιά που θα κάνουν μια νέα αρχή, που πρέπει να νιώθουν χαρά μπαίνοντας στο σχολείο τους και όχι αποστροφή….. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε κανένα παιδί να καταδικάζεται να εισπνέει την μούχλα, οχτώ ώρες την ημέρα, επειδή κάποιοι δεν λύνουν το πρόβλημα πλημμύρας των υπογείων. Και το ευχαριστώ για όλα αυτά ήταν σήμερα το πρωί, η εμφάνιση της κυρίας Πέππα Αγγελικής, που δήλωσε ότι είναι Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος, η οποία μας επέπληξε για τα άχρηστα αντικείμενα που αφήσαμε έξω από το σχολείο. Της χαλούν την αισθητική….. Η μούχλα του σχολείου μας ουδόλως την απασχόλησε και ούτε καν μπήκε στον κόπο να ρίξει μια ματιά. Βλέπετε ότι δεν φαίνεται, μάλλον δεν είναι άξιο προσοχής…. Ευχαριστούμε πολύ κυρία Πέππα, που εκτιμήσατε το έργο μας σε αντίθεση με την δική σας ανικανότητα.
Η Πρόεδρος Καϊμενάκη Ντοά Γεωργία «

Και η απάντηση της Αγγ. Πέππα:

a.peppa

Προς κα Ντοά-Καημενάκη
Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εθελοντική δράση του συλλόγου σας που με εξαντλητικούς ρυθμούς και αποφασιστικότητα παραπέμπει σε ταινία δράσης – ως κομάντος αυτοχαρακτηρίζεστε στην ανακοίνωση που δημοσιεύσατε στη Βορεινή- όταν εισβάλατε στον υπόγειο χώρο του δημοτικού σχολείου και τον εκκαθαρίσατε από συσσωρευμένη βρωμιά ετών.
Ωστόσο, είναι απορίας άξιο το ότι αν και γνωρίζατε το πρόβλημα με την κατάσταση του υπογείου εδώ και χρόνια, ευαισθητοποιηθήκατε μόλις τώρα και μόλις λίγες μέρες πριν τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου για να επιτελέσετε τον καθαρισμό του.
Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια πρωτοβουλία είναι πάντα αξιέπαινη αρκεί να μην μεταφέρουμε τη βρωμιά απ’ ό,τι δεν φαίνεται και να την εναποθέτουμε σε ό,τι φαίνεται. Η αισθητική και η ομορφιά του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε είναι ζήτημα παιδείας και θα έπρεπε εμπράκτως να το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία αλλά σίγουρα όχι με το συγκεκριμένο τρόπο. Στοιβάζοντας μπάζα, σκουπίδια, υλικά, έπιπλα ακόμα και υπολείμματα τροφών(!!!) στην πρόσοψη του σχολείου, μην κάνοντας στοιχειώδη ανακύκλωση των υλικών που εναποθέσατε, καταστρατηγείτε κάθε έννοια περιβαλλοντικής συνείδησης, δίνετε ένα κακό παράδειγμα οικολογικής ευαισθησίας στα παιδιά που όλοι μας αγαπάμε και ακυρώνετε την αξία της δράσης που εθελοντικά επιτελέσατε.
Επίσης, καλό θα ήτανε τέτοιου είδους δράσεις που αφορούν την περιουσία του Δήμου, να γίνονται συντονισμένα με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -και όχι μόνο- όπως και έγινε στις 4-9-15 με συγκεκριμένη διαδικασία την οποία παρακάμψατε στις 5 και 6/09.
Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι απέναντι ακριβώς από την είσοδο του δημοτικού σχολείου βρίσκεται και η είσοδος της εκκλησίας της Δημοτικής Ενότητας Άνοιξης και θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείτε -κυρίως εξαιτίας του Σαββατοκύριακου- την πιθανότητα κάποιος συνδημότης μας να είχε προγραμματίσει το γάμο του ή τη βάφτιση του παιδιού του.