logo


Ο καιρός έχει δροσίσει- αλλά σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, στον παλιό Σταθμό του τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ανεβαίνει η καυτή βουκολική ιστορία αγάπης Γκόλφω 4 ever του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη “Ρενδία Λέξις”.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η γνωστή- προβλέψιμη- ιστορία. Τάσος (λεβέντης μεν, που δεν έχει μία δε) αγαπάει Γκόλφω. Γκόλφω (κουκλάρα μεν, που δεν έχει δεύτερο βρακί δε) αγαπάει Τάσο. Σταρούλα (που δεν βλέπεται με την καμία, αλλά ανεψιά ζάμπλουτου αρχιτσέλιγκα) γουστάρει Τάσο. Και Κίτσος (που ή παντρεύεται επειγόντως ή κλείνεται σε μοναστήρι αρρένων για τα περαιτέρω αλλά ΚΑΙ αυτός ανεψιός του ζάμπλουτου αρχιτσέλιγκα) την πέφτει σε Γκόλφω, που παραμένει αφοσιωμένη σε Τάσο και έχει εμπιστοσύνη στην αγάπη του… Α ρε κατακαϋμένη Γκόλφω! Πού πας ρε Καραμήτρο: Πού πας να τα βάλεις με την τσελιγκοκρατία; Όταν τα εκατομμύρια της Σταυρούλας μπαίνουνε στο σπίτι του Τάσου από την πόρτα, ο έρωτάς του για την Γκόλφω βγαίνει από το παράθυρο. “…τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα…”. Το κλασικό μοτίβο. Ή μήπως όχι; Διότι είναι κι ένας μυστηριώδης εγγλέζος στη μέση. Κι ένας καλόγερος. Κι ένας θηλυκός κατσαπλιάς. Κι ακόμα, εδώ παππάς, εκεί παππάς, πού είν’ ο παππάς; Τι γίνεται στο φινάλε; Εμείς δεν ξέρουμε, γιατί βαρεθήκαμε να δούμε το έργο μέχρι το τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία Παναγιώτης Ναρλής
Επεξεργασία, επαναδιατύπωση κειμένου Παναγιώτης Ναρλής, Βασίλης Μουτσόπουλος
Σκηνικά, κοστούμια Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική/Studio Γιάννης Δημητρίου, Νίκος Κριτσέλης
Χορογραφίες Εύη Σιδέρη
Σχεδιασμός, επιμέλεια, κείμενα προγράμματος Βασίλης Μουτσόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη/ Υπεύθυνη φροντιστηρίου Ελίζα Μουτσοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ
Λεωνίδας Περιφάνης, Μιχάλης Πεφάνης, Αργυρώ Μάνθου, Μάκης Μουτσόπουλος, Στέλιος Μέξης, Ελίζα Μουτσοπούλου, Κλαίρη Παπαδοπούλου, Μαρία Καβούρη, Έλενα Μωραϊτου, Ειρήνη Ραψομανίκη

Ώρα έναρξης: 8.30
Είσοδος ελεύθερη

*O Δήμος Διονύσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων διαθέτει λεωφορείο με το εξής δρομολόγιο: Κρυονέρι(πλατεία) 19.45, Άγιος Στέφανος(σταθμός ΟΣΕ) 19.55, Άνοιξη (Εμπορικό Κέντρο Διάφανο) 20.05, Δροσιά (Vertigo) 20.10, Σταμάτα (Πλατεία) 20.15, Ροδόπολη (φούρνος Φλώρου) 20.20, Διόνυσος (Πρατήριο ΕΚΟ) 20.25.