logo


Με μόνο τους εκπροσώπους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δήμου, στις 3 Σεπτεμβρίου η συνάντηση για τον καθορισμό των χώρων προεκλογικής προβολής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Στη σύσκεψη αυτή δεν υπήρξε ομοφωνία, οπότε σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για τον καθορισμό των χώρων “αναλογικά και επί ίσοις όροις” είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι στη χθεσινή (7/9) συνεδρίαση αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία και “με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την αισθητική των πόλεων, την καθαριότητα καθώς και την ομαλή λειτουργία του δικτύου απορροής όμβριων σε περίπτωση βροχόπτωσης” η διάθεση των παρακάτω χώρων:

∆. Κ. Αγ. Στεφάνου: Υπαίθριος Χώρος Πάρκινγκ του ΟΣΕ
∆. Κ. ∆ροσιάς: Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Κλειστοί χώροι συγκεντρώσεων:  Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου για πραγματοποίηση Κομματικών συγκεντρώσεων.

Ο καθορισμός των ωρών που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του Ν.Π.∆.∆. ο ΘΕΣΠΙΣ. Σε περίπτωση που δεν είναι ελεύθερη η αίθουσα, θα δίνεται άλλος ανάλογος χώρος όπως το Πνευματικό Κέντρο Άνοιξης ή το Πνευματικό Κέντρο ∆ροσιάς.
Και στη συνάντηση, αλλά και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., μειοψήφησε το ΚΚΕ που υποστήριξε πως το κόμμα δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, συνεπώς η δυνατότητα προβολής του στα ΜΜΕ είναι περιορισμένη, με τη Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση να δηλώνει ότι, «θα αξιοποιήσουμε, όπως κάνουμε κάθε φορά, κάθε δυνατότητα που έχουμε”.