logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» επισημαίνει  προς την  δημοτική αρχή και την αρμόδια Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού  τους λόγους που καθιστούν το  πρόγραμμα μεταφοράς των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη, ανώφελο για τους φοιτητές και δαπανηρό για το Δήμο και προτείνει  δέσμη πρωτοβουλιών και μέτρων για την ουσιαστική εξυπηρέτηση όλων των φοιτητών  του Δήμου ως προς τη μετακίνησή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ:

Διόνυσος, 1/9/2015

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο κο Διονύση Ζαμάνη
Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, κο Ηλία Υφαντή
ΚΟΙΝ.: Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Βασίλη Κοκμοτό

Κύριε Δήμαρχε, κ.κ. Αντιδήμαρχοι,
Η ενέργεια της δημοτικής αρχής να εξυπηρετήσει τους φοιτητές του Δήμου Διονύσου ως προς την μεταφορά τους στην Πανεπιστημιούπολη είναι προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως το σχέδιο που εκπονήσατε και υλοποιείτε, καθιστούν το πρόγραμμα ανώφελο επί της ουσίας και για τους φοιτηές και δαπανηρό για το Δήμο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση της τεχνικοοικονομικής μελέτης, σε συνάρτηση με το κόστος και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Επισημάνσεις:
α. Το πρόγραμμα αφορά τη μίσθωση από πλευράς Δήμου 2 λεωφορείων 50 θέσεων, δαπάνης 50.000 ευρώ για μεταφορά 100 φοιτητών (μέγιστο όριο) σ’ έναν μόνο προορισμό, στην Πανεπιστημιούπολη.
β. Οι φοιτητές του Δήμου μας, από πρωτοετείς έως τεταρτοετείς και παραπάνω, ξεπερνούν του 1200.
γ. Προορισμοί των φοιτητών μας αποτελούν, εκτός από την Πανεπιστημιούπολη, και η Γεωπονική, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα ΤΕΙ Αιγάλεω, τα ΤΕΙ Χαλκίδας κ.ά.
δ. Κατά κοινή πρακτική όλων των φοιτητών, οι μετακινήσεις τους προς και από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δεν γίνονται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Προτάσεις:
α. Ενέργειες προς τον ΟΣΕ για αύξηση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής
β. Ενέργειες μέσω της Περιφέρειας για έγκριση δρομολογίων της δημοτικής μας συγκοινωνίας προς τον ηλεκτρικό σταθμό Κηφισιάς τις ώρες αιχμής
γ. Διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, που δρομολογεί εδώ και 17 χρόνια λεωφορεία της δημοτικής του συγκοινωνίας προς την Πανεπιστημιούπολη
δ. Παροχή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών από το Δήμο προς τους φοιτητές του Διονύσου με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Ενδεικτικά, η δαπάνη των 50.000 ευρώ καλύπτει τα έξοδα 350 φοιτητών.
Η δημοτική κίνηση Νέα Πνοή για το Διόνυσο επικροτεί και υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που εξυπηρετεί την καθημερινότητα του δημότη και είναι επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Εκ των βασικών αρχών της παράταξής μας είναι η λογοδοσία και η διασφάλιση της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.