logo


Η Πειραματική Σκηνή του Δήμου Περιστερίου παίρνει σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ και ανεβάζει την παράσταση “Φαύστα, η απωλεσθείς κόρη” του Μένη Μποσταντζόγλου, στον παλιό Σταθμό του τρένου, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Κυρίες και κύριοι, σε λίγο θα ιδήτε μια τραγωδία τρομερά και θα συγκινηθείτε. ‘Όπως θ’ ανοίξει η σκηνή θα δείτε καθισμένη μια κυρία να κεντά πολύ ευτυχισμένη. Χάνει την κόρη της μετά στης θάλασσας τον πάτο και η απώλεια αυτή την κάνει άνω-κάτω.
Μετά από χρόνια ο άντρας της στη θάλασσα πηγαίνει και σ’ ένα ψάρι βρίσκουνε την κόρη τη χαμένη.
Αλλά αλμύρες μύριζε και φύκια κι αθερίνες κι έτσι η κόρη χάνεται την τρώνε οι ψιψίνες.
Μπαίνουν μετά δυο γείτονες με ένα παλικάρι, πού ‘χε χαθεί κι είχε βρεθεί σε κάποιο άλλο ψάρι.
Ζητούν τη νέα σύζυγο να δώσουν στο αγόρι, χωρίς να ξέρουν φυσικά πως πάλι χάθηκε η κόρη”.
Το έργο του Μποστ «Φαύστα, η απωλεσθείς κόρη» είναι διαχρονικό, σουρεαλιστικό, διαποτίζεται από μια τρυφερή κατανόηση και ανοχή ακόμη και για τις πιο περίπλοκες καταστάσεις, που συμβαίνουν κοινωνικοπολιτικά. Μπορεί να γελοιοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις, ο συγγραφέας, αλλά κάπου αισθάνεται σαν πατέρας που περιγράφει τις αταξίες των παιδιών του με μοναδικό, ομοιοκατάληκτο τρόπο έκφρασης, κινείται μέσα στην ελληνική ιστορία «σα να ήταν χθες».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία Aρχοντία Μυλωνά
Διασκευή κειμένου Λένια Σπυροπούλου
Κίνηση- Χορογραφία Ναταλία Φεντόροβα-Βέρδου
Μουσική- Σύνθεση Παυλίνα Κατσή
Σκηνικά- κοστούμια Φωτεινή Μουτάφη
Ήχος Τέτη Πετούση
Φωτισμοί Αγγελική Μαραθιά
Φροντιστήριο Βίκυ Σπυροπούλου, Αγγελική Λέκκα, Μαρία Σωτηροπούλου
Φωτογραφίες Δημήτριος Μυλωνάς

ΠΑΙΖΟΥΝ
Αικατερίνη Τζιμούρτα, Μιχάλης Νικολόπουλος, Αργυρώ Τσιρίτα, Νικολέττα Σαμοϊλη, Μαρία Υφαντοπούλου, Ανδρέας Λαπατάς, Ηλίας Καραμπελιάς, Βασίλης Τζωρτζακάκης, Ορφέας Παπαδάκης, Δανάη Καζά

Ώρα έναρξης: 8.30
Είσοδος ελεύθερη

*O Δήμος Διονύσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων διαθέτει λεωφορείο με το εξής δρομολόγιο: Κρυονέρι(πλατεία) 19.45, Άγιος Στέφανος(σταθμός ΟΣΕ) 19.55, Άνοιξη (Εμπορικό Κέντρο Διάφανο) 20.05, Δροσιά (Vertigo) 20.10, Σταμάτα (Πλατεία) 20.15, Ροδόπολη (φούρνος Φλώρου) 20.20, Διόνυσος (Πρατήριο ΕΚΟ) 20.25.