logo


Συνεδριάζει με 17 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση ο διορισμός δικηγόρου για την υπόθεση “αυθαίρετη κατάληψη δημοτικών ακινήτων στο Κρυονέρι”.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη “Με την υπο σχετ. (1) έκθεση αυτοψία διαπιστώθηκε η από τρίτους αυθαίρετη κατάληψη τμημάτων δημοτικών ακινήτων στη Δ.Ε. Κρυονερίου και γι’ αυτό παρίσταται ανάγκη αποστολής εξωδίκων και έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής όπως αναφέρεται στο υπο σχετ. (2) έγγραφό μας. Επειδή στον Δήμο Διονύσου υφίσταται μεγάλος φόρτος εργασιών για τον μοναδικό δικηγόρο του Δήμου, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί και επιφορτισθεί με τον χειρισμό πολύ μεγάλου αριθμού δικαστικών υποθέσεων ποικίλου αντικειμένου πλέον των διοικητικών θεμάτων του Δήμου, επί των οποίων καθημερινά γνωμοδοτεί και επιμελείται της διεκπεραίωσής τους χωρίς βοήθεια, που πράγματι την χρειάζεται και που έχει καταστήσει γνωστό στον Δήμο επιζητώντας την με πολλαπλά έγγραφά του.
Επειδή η υπερανάλωσή του πέραν του ανθρωπίνως δυνατού, καθιστά απαγορευτική την άμεση απασχόλησή του με σύνθετες υποθέσεις, όπως η προκείμενη και ως εκ τούτου είναι εντελώς αδύνατη η σύμπραξή του σ’ αυτή όπως αναφέρεται και στο σχετ. (3β) έγγραφο ζητώντας σχετική βοήθεια.
Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή για τον Δήμο καθώς θίγονται μεγάλης έκτασης ακίνητα του Δήμου με συνακόλουθο κίνδυνο σημαντικής οικονομικής ζημίας αλλά και διακινδύνευσης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και εξαιτίας του όγκου του σχετικού φακέλου και της νομικής ιδιαιτερότητας του αντικειμένου της, σε συνδυασμό με την απαιτούμενη διενέργεια άμεσων πολλαπλών νομικών ενεργειών, χρειάζεται έναν δικηγόρο που να απασχοληθεί, αναλωθεί, υποστηρίξει εξολοκλήρου και αποκλειστικά την υπόθεση .
Γι’ αυτό συντρέχει νόμιμη περίπτωση ορισμού του δικηγόρου Αθηνών Γεωργίου Μιταλούλη [ΑΜ?ΣΑ 15118]-Σόλωνος 121-Αθήνα που διαθέτει την απαιτούμενη εξειδίκευση και εμπειρία , για να επιμεληθεί του χειρισμού της προκείμενης υπόθεσης και να προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, είτε με τη σύνταξη εξωδίκων, είτε με σύνταξη πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και γενικά σε κάθε αναγκαία νομική ενέργεια δικαστική ή εξώδικη για την απόδοση των καταληφθέντων εκτάσεων».
Από τα υπόλοιπα 16 θέματα:
*Τα 4 αφορούν σε απ’ευθείας αναθέσεις, για επισκευές βλαβών στον τομέα της ύδρευσης, ανατίθενται εντούτοις στον ίδιο τεχνικό και ανέρχονται συνολικά στο ποσόν των 24.000 ευρώ περίπου.
*Με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό θα γίνει η προμήθεια 6 οχημάτων που θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, προϋπολογισμού 539.000 ευρώ.
Η πλήρης Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την «Προμήθεια Καρτών Κινητής Τηλεφωνίας για τον Εξοπλισμό Αυτοματισμών ∆εξαμενών και Αντλιοστασίων της Υπηρεσίας Ύδρευσης του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Ανάθεση «Έκδοση Πιστοποιητικών Ηλεκτρολόγου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Εκτέλεση της Προμήθειας «Προμήθεια Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου (Καλαθοφόρο, Ανατρεπόμενο Φορτηγό, Απορριμματοφόρο, Επιβατικά, Ημιφορτηγά, Μηχάνημα Φορτωτή με Εργαλεία)» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Απευθείας Ανάθεση Αποκατάστασης Βλάβης Booster Αντλιοστασίου ∆ημοτικής Ενότητας Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 5ο: Απευθείας Ανάθεση Αποκατάστασης Βλάβης Booster Αντλιοστασίου ∆ημοτικής Ενότητας Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 6ο: Απευθείας Ανάθεση Επισκευής Βλάβης Αντλητικού Συγκροτήματος Τύπου Booster στο Αντλιοστάσιο Οικισμού Ποντίων της ∆ημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 7ο: Απευθείας Ανάθεση Περιέλιξης Κινητήρα Αντλητικού Συγκροτήματος στη Γεώτρηση της Γκούριζας στη ∆ημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση: Α)Πρακτικού (04-6-2015) της Επιτροπής ∆ιενέργειας ∆ιαγωνισμού για την υπηρεσία «Πλύσιμο και Καθαρισμό Μεταφορικών μέσων Έτους 2015» συνολικού προϋπολογισμού 9.999,90 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%
Β) Επανάληψης του πρόχειρου διαγωνισμού για την υπηρεσία «Πλύσιμο και Καθαρισμό Μεταφορικών μέσων Έτους 2015» συνολικού προϋπολογισμού 9.999,90 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23% με την ίδια μελέτη και τους ίδιους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και φαξ, μπαταριών και μικροϋλικών», β) των τεχνικών προδιαγραφών και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση α) τεχνικής περιγραφής και β) δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας Konica Minolta και Toshiba.
∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ, (5.500,00 €) και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή ποσού 106.726.00 € λόγω ανάκλησης χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων ∆.Κ. ∆ροσιάς».
ΘΕΜΑ 13ο: ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ KAI ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ο.ε. 2013.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή αποζημίωσης στην κα ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΑΛΙΚΗ η οποία υπέστη ζημιά στην οικία της από πτώση δένδρου.

ΘΕΜΑ 15ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για εκτέλεση έργων από την ∆Ε∆∆ΗΕ (τοποθέτηση φωτιστικών, μετατόπιση στύλων, επαύξηση ισχύος παροχών, ηλεκτροδότηση πίλλαρ) σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήμου ∆ιονύσου – έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

ΘΕΜΑ 16ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου (εξωτερικού συνεργάτη) για χειρισμό υπόθεσης.