logo


Αρχίζουν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.,  οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2015,  με τις Θεατρικές Παραστάσεις του 8ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής.
Όπως αναφέρει η Συντονιστική επιτροπή του  Διαδημοτικού, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζει για όγδοη χρονιά άοκνα το δρόμο του, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που πλήττουν τον τόπο μας.
«Οι διαφόρων ειδών κρίσεις φαίνεται να τροφοδοτούν πνευματικά κάποιους ανθρώπους, να τους οπλίζουν με πείσμα και επιμονή, να τους ωθούν να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη. Έτσι και φέτος πάρα πολλοί συνδημότες μας πορεύτηκαν απ’ τη μια, προς την κατεύθυνση της αυτογνωσίας, της διασκέδασης, της συνεύρεσης που προσφέρουν οι πρόβες στο Θέατρο, κι απ’ την άλλη, προς την κατεύθυνση του μοιράσματος, της επικοινωνίας, της έκφρασης των ερωτημάτων γύρω απ’ την ύπαρξη αλλά και την συνύπαρξη των ανθρώπων, της συλλογικής γιορτής, που συντελείται στις παραστάσεις.
Η αμοιβή τους δεν είναι υλική. Το κέρδος τους δε μετριέται με αριθμούς. Εδώ δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς. Εδώ όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο παίρνεις. Εμείς απ’ τη μεριά μας θα διεκδικούμε πάντα αυτά τα λίγα που θέλει το Θέατρο για να δημιουργηθεί, ελπίζοντας ότι δε θα έχουμε την κατάληξη εκείνου του γαϊδαράκου που μόλις έμαθε να μην τρώει, πέθανε.
Έχουμε λοιπόν φέτος, πάνω από ογδόντα παραστάσεις από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο, σε έξι Δήμους της Αττικής, με δωρεάν είσοδο για τους δημότες, και το βασικότερο, με θέατρο υψηλής αισθητικής και ειλικρινούς κατάθεσης ψυχής. Καλώς ήρθατε στη γιορτή μας».
Η σημερινή Θεατρική Παράσταση είναι :
Έντεν Χόρβατ Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης (με ώρα έναρξης 20.30)
από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο:
Στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βιέννη της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και του ξεπεσμού των αξιών, παρελαύνει μια ολόκληρη σειρά μικροαστών που έχουν βολευτεί μέσα σε μια ηθελημένη άγνοια, που νομίζουν πως σκέφτονται επαναλαμβάνοντας κλισέ, που συμβιώνουν με μικρές και μεγάλες κακίες, μικρά και μεγάλα ψέματα, διαπληκτισμούς και συμφιλιώσεις. Ένα αληθινό σύστημα που όταν διασαλεύεται η ισορροπία του δε διστάζει να καταστρέψει αυτόν που τόλμησε να αντιδράσει, υπό την ανοχή –αν όχι καθοδήγηση- της Εκκλησίας. Κι όλ’ αυτά στρώνοντας τον δρόμο, ακούσια ή εκούσια, στο επερχόμενο φάντασμα του θανάτου, τον ναζισμό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
ΠΑΙΖΟΥΝ
Ασημακοπούλου Όλγα, Βαραγγούλη Αναστασία, Δημητρίου Σάκης, Θεοδοσόπουλος Δημήτρης, Καλαματιανού Πένυ, Καλογρίδης Πάνος, Κοκκίου Δήμητρα, Κολοκούρη Γεωργία, Κονταργύρης Βαγγέλης, Μέσσα Ειρήνη, Μπαλιάλιος Κώστας, Μπαμπανιώτης Δημήτρης, Μποτσά Νίκη, Οικονομίκου Κική, Οικονόμου Παρασκευή, Παπαπέτρου Γεωργία, Πεθεριώτη Κωνσταντίνα, Πετροπούλου Αρετή, Πρωτονοταρίου Ναταλί, Σκεύη Κατερίνα, Τολίτσα Γιάννης, Χαλκιά Αλεξία.
*O Δήμος Διονύσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων διαθέτει λεωφορείο με το εξής δρομολόγιο: Κρυονέρι(πλατεία) 19.45,  Άγιος Στέφανος(σταθμός ΟΣΕ) 19.55,  Άνοιξη (Εμπορικό Κέντρο Διάφανο) 20.05, Δροσιά (Vertigo) 20.10, Σταμάτα (Πλατεία) 20.15,  Ροδόπολη (φούρνος Φλώρου) 20.20, Διόνυσος (Πρατήριο ΕΚΟ) 20.25.