logo


Στις 5.30 σήμερα το απόγευμα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει το γήπεδο του Αγ. Στεφάνου, ώστε να δηλωθεί ως έδρα του Αθλητικού Συλλόγου Αστέρια Διονύσου, μέχρι σήμερα Σεπολιακός Πάρνηθος, ο οποίος οσονούπω αλλάζει καταστατικό και ονομασία,, μια που το Διοικητικό του Συμβούλιο και τα 20 νέα μέλη είναι όλοι Διονυσιώτες. Για την παραχώρηση αυτή τα μέλη του ΘΕΣΠΙ βασίστηκαν στη διαβεβαίωση του εκπροσώπου του Σωματείου Ν. Λαγομιτζή ότι έχει ήδη προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία ανάμεσα στους προπονητές Αστεριών και Ολυμπιακού για τις ώρες χρήσης και προπόνησης στο γήπεδο.
Στις 6.30 όμως, και ενώ η συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ είχε ήδη ολοκληρωθεί, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κ. Λεπατατζής, που προσήλθε αργοπορημένος, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον αντιπρόεδρο του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη και Α. Μπέτση αντιστοίχως, ότι ουδέποτε έχει υπάρξει σχετική συμφωνία ανάμεσα στους 2 Συλλόγους, μια που το γήπεδο του Αγ. Στεφάνου είναι κορεσμένο με τις προπονήσεις και των τοπικών ομάδων και της ομάδας του Παθιακάκη. Διέψευδε επιπλέον ο κ. Λεπατατζής τη φήμη που έντονα κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη και που τον “φωτογράφιζε” να έχει ζητήσει χρηματικό ποσόν (σ.σ. 7000 ευρώ) για να δεχθεί παραχώρηση του γηπέδου (“δεν ζήτησα τίποτα γιατί το γήπεδο δεν είναι δικό μου, είπα μόνο πως τα λεφτά αυτά είναι τα έξοδα του Ολυμπιακού”), προειδοποιούσε εντούτοις ότι τα Αστέρια θα βρουν λουκέτο στην πόρτα αν έρθουν να κάνουν προπόνηση στον Άγ. Στέφανο. Εντύπωση εξάλλου προκάλεσε η παρέμβαση παράγοντα του Ολυμπιακού που αναρωτήθηκε “γιατί θέλει αυτός να κάνει το μαγαζί του στο Διόνυσο”, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για μαγαζάκια αθλητισμού στην πόλη.
Μετά και τα παραπάνω, είναι πιθανή μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΘΕΣΠΙ εκ μέρους του Ολυμπιακού, ενώ ενδέχεται να αναθεωρηθεί η απόφαση για την παραχώρηση του γηπέδου. Ας σημειωθεί πάντως εδώ πως επειδή τα Αστέρια είναι γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που παίζει στην α’ κατηγορία, οφείλουν να δηλώσουν και δεύτερη έδρα στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣΑΝΑ. Σύμφωνα με την αίτηση του Σωματείου και την απόφαση του ΘΕΣΠΙ, αυτή η δεύτερη έδρα είναι το γήπεδο της Σταμάτας.
Σε σχετικές δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο κ. Λαγομιτζής- που προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού- υπογραμμίζει παράλληλα πως οι ώρες και το πρόγραμμα των προπονήσεων αποτελούν αρμοδιότητα του διαχειριστή των γηπέδων, δηλαδή του ΘΕΣΠΙ, και όχι των σωματείων: “Υπ’ αυτή την έννοια, συνομιλητής του Σωματείου δεν είναι ένα άλλο Σωματείο, αλλά ο Δήμος ή το Νομικό του Πρόσωπο, εν προκειμένω ο ΘΕΣΠΙΣ. Αυτός παραχωρεί, αυτός βγάζει και το πρόγραμμα”.
Η αίτηση, τέλος, των Αστεριών για την παραχώρηση του γηπέδου συνοδεύεται από διαβεβαίωση για άμεση τροποποίηση του καταστατικού και της ονομασίας, που έχουν καθυστερήσει επειδή τα Δικαστήρια είναι -και θα παραμείνουν κλειστά- μέχρι τις προσεχείς εκλογές.
Το αίτημα του νέου Συλλόγου υπερψηφίστηκε και από τα 8 παρόντα μέλη του ΘΕΣΠΙ, με τον Αντιπρόεδρο να υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή δίνει σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης του αθλητισμού στην πόλη μας: “Με την ομάδα στην α’ κατηγορία, εκπροσωπείται ο Διόνυσος σ’ όλη την Ελλάδα ενώ θα επισκέπτονται την πόλη μας ομάδες εγνωσμένης αξίας, που φέρνουν και τον κόσμο τους μαζί τους- που θα μένει στα ξενοδοχεία και θα τρώει στα εστιατόρια της περιοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει επιπροσθέτως να σημειωθεί η ανακοίνωση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ πως προτίθεται άμεσα να αποστείλει δημόσια πρόσκληση προς όλα τα Αθλητικά Σωματεία και τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε από κοινού να εκπονηθεί κανονισμός λειτουργίας των ανοιχτών γηπέδων.